BRATUNAC

Zahvaljujući proširenim kapacitetima, bit će mjesta u vrtiću "Radost" za 172 djece: Cijena 110 KM

Općina osigurala sredstva za adaptiranje prostora Osnovne škole „Vuk Karadžić, gdje će biti mjesta za boravak još 90 mališana

Boravak u vrtiću košta 110 KM mjesečno. AVAZ

Piše: S. Smajlović

22.8.2021

Postojeće prostorije vrtića „Radost“ u Bratuncu nisu zadovoljavale potrebe za smještaj većeg broja djece te je Općina osigurala sredstva za adaptiranje prostora Osnovne škole „Vuk Karadžić, gdje će biti mjesta za boravak još 90 mališana.

Mladenka Zekić, direktorica vrtića „Radost“, za „Avaz“ kaže da će, zahvaljujući proširenju smještajnog kapaciteta, ova ustanova moći primiti 172 djece.

- U centralnom dijelu vrtića boravit će 82, a u adaptiranom još 90 mališana. Neće se više dešavati da pojedina djeca s liste čekaju na prijem u vrtić, odnosno da krenu u školu i ne dočekaju da pohađaju vrtić. Proširenjem kapaciteta, osim postojećih petnaest, ukazala se potreba za zapošljavanjem još deset radnika - kazala je Zekić, dodajući da boravak djece u vrtiću mjesečno košta 110 maraka.

Načelnik bratunačke općine Srđan Rankić kaže da će realizacijom ove inicijative omogućiti svoj djeci jednak pristup vrtiću. Kaže da to nije trajno rješenje, jer su u toku pripreme za izgradnju nove moderne zgrade vrtića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.