DRUŠTVENE MREŽE

Žustra rasprava Dine Mustafića i Harisa Zahiragića: Ko je populista a ko brani neobranjivo

Podržavam ovakve mjere za nevakcinisane koje su već normalni standard u Evropi, naveo je Mustafić

Fu. M.

Dino Mustafić i Haris Zahiragić

Foto: Avaz


Rasprava između bh. reditelja Dine Mustafića i zastupnika SDA u Skupštini KS ovih dana odvija se na društvenim mrežama.

Naime, Zahirahić je osudio namjere Vlade KS da uvede posebne mjere za nevakcinisane u KS.- Ideja Kriznog štaba, a koju je danas podržao Forto, da radnicima koji rade u javnom sektoru dolazak na posao uslove vakcinacijom, grubo je zadiranje u temeljna ljudska prava i narušavanje sloboda. Postoje mnogo dobrih načina promocije vakcinacije, represija nije jedan od njih - istakao je Zahiragić.

 • Status Harisa Zahiragića

  Status Harisa Zahiragića

  Foto: Printscreen


Novoimenovani direktor Narodnog pozorišta Sarajevo (NPS) Dino Mustafić podržao je najavljene epidemiološke mjere Vlade KS o nevakcinisanim građanima KS naglašavajući da se radi o „normalnim standardima u Evropi“.

- Podržavam ovakve mjere za nevakcinisane koje su već normalni standard u Evropi, jer je to čin zaštite zajednice, života i ekonomije. Ovaj prijedlog Vlade KS treba podržati, imao bi još veću težinu da nije bilo nedostojne epizode vakcinisanja po kabinetima – naveo je Mustafić.

 • Mustafić podržao Vladu KS

  Mustafić podržao Vladu KS

  Foto: Printscreen


S druge strane Haris Zahiragić na svom Twitter nalogu čestitao je Mustafiću imenovanje na mjesto direktora Narodnog pozorišta Sarajevo pozivajući ga da „ne brani neobranjivo“.

- Čestitam na poziciji ali nemoj sad po svaku cijenu braniti neobranjivo. Da se onima koji nisu vakcinisani zabrani dolazak na posao? Ili rečenica „Nećemo imati suosjećanja za one koji pružaju otpor – naveo je Zahiragić aludirajući na izjavu ministra zdravstva KS Harisa Vranića o novim mjerama za nevakcinisane u KS.

 • Zahiragić čestitao Mustafiću na novoj poziciji

  Zahiragić čestitao Mustafiću na novoj poziciji

  Foto: Printscreen


Ubrzo je dobio odgovor  Mustafića također na Twitteru.

- Kako olako i neargumentovano mladi političari u javni prostor uvlače teme o kojima mora razgovarati  struka, nauka i međunarodni standardi. Populizam je mjera SDA – naveo je Mustafić.

 • Mustafić ubrzo odgovorio Zahiragiću

  Mustafić ubrzo odgovorio Zahiragiću

  Foto: Printscreen


Više o temi Dino Mustafić

DVOBROJ DNEVNOG AVAZA
Dodik neće uplašiti Bošnjake
NA VRH

Podijeli članak na