STAVOVI

Za Dodika ne važi zakon: Neću se odazvati pozivu Tužilaštva BiH

Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti, poručio je Dodik

E. H. / RTRS

Dodik: Nemam namjeru odazvati se na poziv

Foto: Arhiv


Član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da ne namjerava da se odazove pozivu Tužilaštva BiH na saslušanje, nakon informacije da je prijava protiv njega jedna od 29 prijava koje se odnose na negiranje genocida i ratnih zločina.

Bošnjaci se raduju

Dodik je rekao da formiranje predmeta po nametnutim izmjenama Krivičnog zakona BiH vidi kao slijed koji ide ka raspadu BiH koja, kako kaže, ne može da živi na ovaj način u kojem se Bošnjaci raduju jer imaju visokog predstavnika koji isključivo radi protiv Srba.

On je ponovio da će svaki građanin RS koji bude uznemiravan zbog nametnutih odredaba Krivičnog zakona BiH biti zaštićen.

- Ja nemam namjeru odazvati se, ni njima ni bilo kome drugom, ali imam namjeru ići u Sarajevo. Baš me interesuje kako će se ponašati - rekao je Dodik za RTRS.

Mi ne priznajemo taj sud

On je dodao da navodi o prijavama govore o tome šta je bio pravi Incka i drugih da dodatno naprave raskol.

- Mi ne priznajemo taj sud, ne priznajemo te njihove aktivnosti. Nećemo ih priznati nikada, ako misle da imaju moć da nas hapse i tjeraju po zatvorima onda nek izvole odmah da krenu, drugog načina nema. Svaki građanin RS, za koga saznamo da je zbog toga bio uznemiravan, biće zaštićen - naveo je Dodik.

NA VRH

Podijeli članak na