STANJE NA PUTEVIMA

Vozači oprez: Duge kolone na izlazu iz naše zemlje, evo gdje su najveće gužve

Zbog radova u tunelu Čemerno na magistralnom putu Tjentište-Gacko saobraća se jednom trakom

Fu. M.

Velike gužve

Foto: Ilustracija


Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, smanjenom brzinom.

Zbog radova u tunelu Čemerno na magistralnom putu Tjentište-Gacko saobraća se jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju, upozoravaju iz BIHAMK-a.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) od 20 do 05 sati saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve Srebrenik-Orašje (Ćehaje) i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Duge su kolone vozila na izlazu iz naše zemlje na graničnim prelazima Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prelazima Bosne i Hercegovine promet vozila povremeno je pojačan, ali se trenutno ne čeka duže od 30 minuta.

Više o temi Stanje na putevima

STANJE NA CESTAMA U BIH
Na mnogim putnim pravcima danas radovi, evo gdje su zastoji
NA VRH

Podijeli članak na