ZENICA

Dogovoreno na sastanku kod Kasumovića: Pada Vlada ZDK

Na sastanku se nije razgovaralo o foteljama, nego o ozbiljnim planovima na koji način najefikasnije sanirati sve posljedice dosadašnjeg mandata Vlade ZDK

Sa sastanka: Upućivanje akta za smjenu Vlade ZDK moglo dogoditi prekosutra. Avaz

A. J.

23.8.2021

U Gradskoj upravi Zenica danas je održan sastanak na kojem su prisustvovali gradonačelnik Fuad Kasumović i zastupnici opozicije u Skupštini ZDK, a načelno je dogovorena smjena Vlade Zeničko-dobojskog kantona.

Sastanku su prisustvovali zastupnici koji su potpisima dali garant da su odlučni ići u smjenu Vlade ZDK koja je uspjela ovaj kanton i njegove građane dovesti na američku crnu listu.

Na sastanku se nije razgovaralo o foteljama, nego o ozbiljnim planovima na koji način najefikasnije sanirati sve posljedice dosadašnjeg mandata Vlade ZDK.

Ismet Sarajlić, zastupnik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) u Skupštini ZDK nakon sastanka je potvrdio da postoji dogovor, a da bi se formalno upućivanje akta za smjenu Vlade ZDK moglo dogoditi prekosutra.
Sarajlić: U toku sutrašnjeg dana će biti kompletiran proces. Avaz

- Danas smo postigli načelan dogovor u kojem stoji nova parlamentarna većina, u kojoj su jednim aktom otvorena vrata i HDZ-u da participira u vlasti. Svi su sudionici, a u toku sutrašnjeg dana ovo će biti kompletiran proces tako da bi prekosutra već mogli predati to u skupštinsku proceduru za hitnu sjednicu na kojoj bismo išli u proceduru izglasavanja nepovjerenja Vladi ZDK i formiranju nove, za koju smo se dogovorili da treba biti ekspresna. Političke stranke nemaju velike ambicije, tako da bi se ovaj proces trebao dobro završiti. Kako sada stvari stoje, to bi u najkrećem vjerovatno bila i ekspertna vlada – rekao je Sarajlić.

Dogovor u vezi sa odlučnom smjenom Vlade ZDK prokomentirao je i Mirsad Mahmutagić, predsjednik KO SDP-a ZDK.

Mahmutagić: Napraviti vladu koja će raditi za građane. Avaz

- Održan je sastanak gdje smo postigli načelnu saglasnost da idemo u smjenu Vlade. Nije u pitanju smjena aktuelne vlade nego priprema i rad za naredni mandatni period od četiri godine. Sigurno je da ćemo činiti većinu građanske opcije u periodu od 2022. do 2026. godine. Vlada koja neće biti koruptivna, vlada nepotizma, dakle, vlada koja će biti u korist građana Zeničko-dobojskog kantona - rekao je Mahmutagić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.