PREDSJEDNIK SRBIJE

Vučić o sukobu Bjelogrlića i Antonijevića: Potpuno miran je sjedio sa prijateljima i izubijan je bez razloga

Nasilje mora da bude kažnjeno, kaže Vučić

Predsjednik Srbije komentirao napad Bjelogrlića na Antonijevića. Avaz

Piše: E. T. / Kurir

23.8.2021

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, komentirao je večeras sukob Dragana Bjelogrlića i Predraga Antonijevića.  

- Danas ste mogli da vidite da neki misle da je dozvoljeno krvnički tući svakoga za koga oni misle da nije njihov. U ovom slučaju i ćutanje bi bilo nepristojno, a kamoli sladostrasno aplaudiranje takvom Bjelogrlićevom aktu. Antonijević je prekinuo princip nemiješanja u historiju srpskog naroda u filmu. Nama je zagrebačka čaršija vodila ovdje politiku još od 70-tih, uvijek smo se plašili da ih ne uvrijedimo - rekao je predsjednik Srbije, te nastavio:

- On je sjedio, skoro ležao. Bio je u nemogućoj poziciji. Potpuno miran je sjedio sa prijateljima i izubijan je bez razloga - rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je rekao da kao u slučaju Borka Stefanovića, država mora da reaguje u skladu sa zakonom.

- Nasilje mora da bude kažnjeno. Nasilju se mora stati u kraj. Ja neću da ulazim u razloge njihovih svađa. Ono što je meni ovdje važno jeste da vidite da sa nama u društvu nešto nije u redu. Moramo promijeniti nešto. Važno da oni pričaju da ja ne idem na odmor i da nisam normalan, a na ovakve stvari će da prećute. Da vam se nešto dopadne ili ne dopadne imate demokratsko pravo - rekao je predsjednik Srbije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.