REAKCIJE

Zahiragića naljutio Konaković pa pobrojao afere Fortine vlade i najavio otkrivanje najveće u historiji KS

Ukoliko kolega želi, live, na sve ove teme, ali i bilo koju drugu, tu sam, bilo kada i bilo gdje, poručio je Zahiragić kolegi Konakoviću

Zahiragić: Prevara i izdaja Bogića Bogićevića, pokušaj nabavke helikoptera.... Arhiv

Piše: A. J.

24.8.2021

Haris Zahiragić, zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo i član Predsjedništva SDA, oglasio se na Facebooku kometirajući jučerašnje uživo javljanje predsjednika stranke Narod i pravda Elmedina Konakovića.

- Kaže u nedostatku pravih afera oni nama (mi njima op.a.) analiziraju izjave i prave od toga teme.
Dakle, krivi smo mi što analiziramo, a ne premijer i ministri koji svaki dan izlaze sa skandaloznim izjavama i istupima... Zanimljivo - napisao je Zahiragić.

Zahiragić je naveo 20-tak afera Fortine vlada kazavši da ih ima mnogo više, ali da ne može sve ni pobrojati.

Spomenuo je nabavku rashodovanih i pokvarenih trolejbusa za 1.400.000 KM, tramvajsku stanicu na Otoci koja je plaćena plaćena 230.000 KM i za koju je kazao da su naručeni dodatni radovi u iznosu od 116.537 KM, podjelu skoro milion KM tadašnjeg predsjedavajućeg Skupštine KS Elmedina Konakovića bez ikakvih kriterija i bez pravdanja sredstava, po ličnom nahođenju...

- Direktorica RAD-a Vera Arnautović nezakonito dodijelila tender firmi u vlasništvu jednog od osnivača NIP-a u visini od 6,7 miliona KM za rezervne dijelove za održavanje vozila. Ugovor je zapeo u realizaciji - možda je zbog toga grad prljaviji nego ikada?

Direkcija za robne rezerve Kantona Sarajevo proglasila milionsku nabavku sardine državnom tajnom. Utvrdio Ured za reviziju. Pokušaj nabavke helikoptera po 200-300% većoj cijeni od realne tržišne, tačnije za 27,4 miliona KM. Prevara i izdaja Bogića Bogićevića i označavanje listića, a što su javno priznali kadrovi "Trojke" - samo je dio onoga što je Zahiragić nabrojao.

Dodao je i da će u naredim danima raspakovat ćemo najveću aferu u historiji KS, tešku preko 80 miliona KM na godišnjem nivou.

- A čekamo da dođu na dnevni red izvještaji o radu direktora pojedinih institucija, javnost će biti zatečena - iako je od njih, previše je... Dakle, nisu samo skandalozne izjave u pitanju, a i njih ima na pretek... Jedna drugu sustižu. Ukoliko kolega želi, live, na sve ove teme, ali i bilo koju drugu, tu sam, bilo kada i bilo gdje. Kaže nismo svi isti, naravno da nismo, nismo svi ni slični. I da, zadovoljstvo je biti na drugoj strani - poručio je Zahiragić kolegi iz skupštinskih klupa Elmedinu Konakoviću.

Zahiragićev status. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.