UČESTVOVAO U SKANDALU

Ko je režiser na kojeg je nasrnuo Bjelogrlić: Antonijević je s Marićem ismijavao prijedorske logoraše, a za Fikreta Alića govorio da je mršav od tuberkuloze

Protiv Marića i Antonijevića, koji je reditelj filma "Dara iz Jasenovca", Udruženje logoraša Kozarac, bivši logoraši Satko Mujagić i Fikret Alić podnijeli su prijavu Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije

A. Jamaković
  • Antonijević ismijavao logoraše

    Antonijević ismijavao logoraše

    Foto: Arhiv


Režiser Predrag Antonijević kojeg je u niškom hotelu napao glumac Dragan Bjelogrlić bh. javnosti je poznat i po skandalu tokom gostovanja u emisiji srbijanske TV Happy kada je s voditeljem Milomirom Marićem vrijeđao prijedorske logoraše.

Protiv Marića i Antonijevića, koji je reditelj filma "Dara iz Jasenovca", Udruženje logoraša Kozarac, bivši logoraši Satko Mujagić i Fikret Alić podnijeli su prijavu Regulatornom tijelu za elektronske medije Srbije.

- Dana 21. februara 2021. godine, u emisiji "Dobro jutro, Srbijo" Happy TV-a, voditelj Milomir Marić i gost Predrag Antonijević, filmski režiser, dali su izjave čije objavljivanje krši Zakon o elektronskim medijima Republike Srbije, zatim Pravilnik o zaštiti ljudskih prava u oblasti pružanja medijskih usluga, kojima se vrijeđaju kako opći interesi tako i lični interesi podnosilaca prijave - navodi se, između ostalog, u prijavi.

Naveli su da je Milomir Marić prvi počeo iznositi mišljenje kako su logori ustvari bili otvorenog tipa iz kojih je svako mogao izaći, na što se Antonijević nadovezao spomenuvši "onog mršavog od tuberkuloze", misleći na Fikreta Alića, čovjeka iza žice, s fotografije koja je 1992. godine obišla svijet.

Marić je rekao i da su logoraše nakon snimaka nahranili.

- Odveli su onog mršavog, prikazivali su ga u cirkusu u Evropi, e to je njihova propaganda - rekao je Marić.

Podsjećamo da je Bjelogrlić danas u policijskoj pratnji i automobilu doveden na saslušanje u Osnovno javno tužilaštvo u Nišu. Nakon toga obratio se novinarima.

- Žao mi je što sam nasjeo na grozne provokacije gospodina Antonijevića koje traju više od godinu i po. Žao mi je što se gospodin Antonijević, ne znam zašto, pojavio baš u trenutku kada sam imao dvije veličanstvene premijere. Žao mi je što nisam izdržao da dostojanstveno ignorišem njegove grozne provokacije, što sam dozvolio da ovo baci sjenku na ova dva divna događaja. Žao mi je što sam to uradio – kazao je Bjelogrlić koji je prošle sedmice bio na Sarajevo Film Festivalu gdje je premijerno predstavljen film "Toma" kojeg je režirao.

NA VRH

Podijeli članak na