TUŽNO SJEĆANJE

Agresori su 25. avgusta 1992. ubili šestero Sarajlija među njima i djecu Mirelu i Mirzu Hožbo

Trebamo prenijeti na mlade sve ono što se događalo, kazao Grabovica

Piše: A. Ovčina

25.8.2021

Detalj sa obilježavanja - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Na Trgu heroja na broju 8 u Sarajevu jutros su predstavnici Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995., članovi porodica ubijenih, građani, prijatelji i komšije odali počast stradalim.

Obilježena je godišnjica stradanja šest građana. Tim povodom prisutni su položili cvijeće na spomen-obilježje, i učenjem Fatihe i minutom šutnje podsjetili na ovaj nemili događaj.

Za vrijeme agresije na R BiH 25. avgusta 1992. ubijena su djeca Mirela Hožbo, Mirza Hožbo. Ubijeni su i Abid Rondić, Alma Rondić, Kimeta Rondić i Jelena Vasko.

Cvijeće je položila i delegacija Grada Sarajeva.

Fikret Grabovica predsjednik  Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.-1995. istakao je da su zločinci zapaljivom granatom zapalili stan porodice Rondić kojih je bilo pet članova, a komšinica Jelena koja je pokušala pomoći također je izgubila život.

- Ovdje smo da čuvamo sjećanje. Trebamo prenijeti na mlade sve ono što se događalo. Nećemo odustati i pokušat ćemo da mlade edukujemo da dođu do saznanja šta se dešavalo sugrađanima - istakao je Grabovica.

Dodao je da emocije kod sviju prorade kada su ovakva obilježavanja u pitanju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.