CRVENA OLOVKA

Ministar zdravstva KS Haris Vranić: Morao sam napustiti KCUS, Sebija to jako loše vodi

Ono što mislim to i kažem, ističe Vranić

Piše: A. J.

25.8.2021

Gost prve emisije "Crvena olovka" u drugoj sezoni bio je Ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić (SDP).

U toku intervjua, ministar Vranić se osvrnuo na aferu vakcinisanja pojedinih ministara Vlade KS u kabinetima iza zatvorenih vrata, trenutnu epidemiološku situaciju u Kantonu Sarajevo, predložene nove mjere, četvrti val pandemije, rad KCUS-a...

Opet bih ponovio isto

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović da prokomentira izjavu predsjednika stranke Narod i Pravda Elmedina Konakovića, u kojoj je istakao da su pojedine ministrove izjave bile neodmjerene, Vranić je istakao da bi isto opet ponovio.

- Možda u nekom drugom obliku, ali konotacija i smisao onoga što sam htio reći bi ostala ista. Ono što mislim to i kažem. Možda to ne djeluje politički ispravno i prijemčivo svakom uhu, ali jednostavno svi me tako znaju. Trudim se da nikoga ne uvrijedim - izjavio je Vranić.

Dodao je da kao predsjednik stranke, Konaković ima pravo na svoje mišljenje o radu Vlade i pojedinih ministara.

- Ima i on pravo da nas kritikuje, ne mora to uvijek biti tajno. Može evo i javno da istupi. Ja u svakom slučaju smatram da je najbolja javna komunikacija, ali prvo da se vidimo što se kaže u četiri oka, pa onda izjavimo. Mislim da ništa nije bilo neprimjereno, ovo nisam shvatio kao uvredu i nije mi povrijedio sujetu - rekao je.

Nije uredu da vam ode 200 ljekara

U toku razgovora, ministar Vranić se osvrnuo i na rad KCUS-a, te menadžment doktorice Sebije Izetbegović.

- Od prvog dana sam kritičar menadžerisanja i vođenja KCUS-a od strane doktorice Sebije Izetbegović. Smatram da se Klinički centar jako loše vodi i da je medicinski potpuno devastiran. Nije uredu da vam ode 200 ljekara i više stotina srednjeg medicinskog kadra, a da se niko živ ne zapita zašto se to dešava. Prvenstveno od njene matične stranke kojoj su puna usta moralnosti i napadanja Vlade da li se vakcinisala ili nije, a istovremeno tim zastupnicima, od kojih su neki i doktori, ne smeta da njihove kolege budu doslovno otjerane. Ja sam morao napustiti Klinički centar iz prostog razloga što je stvorena ta klima – rekao je ministar Vranić.

Kompletan intervju pogledajte na Avaz TV.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.