KAŽU VJENČANJE STOLJEĆA

Potvrđeno: Jasminu Izetbegović i Ćamila Humačkića šerijatski će vjenčati reis Husein ef. Kavazović

U ulozi šerijatskog svjedoka trebao bi se pojaviti turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan

Izabranik Jasmine Izetbegović je Ćamil Humaćkić. Facebook

Piše: E. H.

26.8.2021

U sarajevskom hotelu Evropa u toku su posljednje pripreme za svadbu kćerke Bakira i Sebije Izetbegović koja bi se trebala održati sutra.


Biznismen porijeklom iz Stoca

Podsjećamo, izabranik Jasmine Izetbegović je Ćamil Humačkić, biznismen porijeklom iz Stoca koji živi i radi u Njemačkoj.

Kako je potvrđeno za portal "Avaza" vjenčanje će predvoditi reisul-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini dr. Husein ef. Kavazović, dok bi se u ulozi šerijatskog svjedoka, navodno, trebao pojaviti turski predsjednik Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan).

Kako saznajemo prvo će biti održano šerijatsko vjenčanje u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a proslava bit će u obližnjem hotelu Evropa. Kako nam je rečeno proslava će trajati od popodnevnih sati i, kako se očekuje, trajati do kasno u noć s petka na subotu.

Više stotina zvanica

Podsjećamo, predsjednik Turske trebao bi večeras da stigne u Sarajevo, a pored već najavljenih državničkih obaveza, Erdoan prije svega dolazi zbog svadbe u porodici Izetbegović.

Osim Erdoana, na svadbi će prusustvovati više stotina zvanica, a među kojima osobe iz svijeta politike, ekonomije, sporta, kulture i uopće javnog života.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.