SAZNAJE "AVAZ"

Ovo je detaljan plan posjete Erdoana Sarajevu: Stiže sa porodicom, u pratnji 50 članova obezbjeđenja

Predsjednik Turske će biti i kum na vjenčanju Jasmini Izetbegović i Ćamilu Humačkiću, čija će ceremonija biti upriličena u „Evropi“ od 16 sati

Redžep Tajip Erdoan. Avaz

Piše: F. Mustafić

27.8.2021

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdogan) stiže danas u zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje „Dnevni avaz“, delegacija Turske u Sarajevo stiže sa dva aviona, jedan predsjednički, u kojem će osim Erdoana stići i njegova supruga Emine, sin i snaha, i u drugom avionu u kojem će biti dva turska ministra i ostala delegacija.

Turski predsjednik trebao bi sletjeti na Sarajevski aerodrom u 11 sati nakon čega će prvo posjetiti mezarje Kovači, gdje će proučiti Fatihu i odati počast prvom predsjedniku Predsjedništva BiH Aliji Izetbegoviću.

Planirano je da nakon toga Erdoan posjeti buduću zgradu Rijaseta Islamske zajednice u BiH na Kovačima koja je u izgradnji. 

Šerijatsko vjenčanje

Turski predsjednik, kako saznajemo, u 14.15 sati obići će Gazi Husrev-begovu medresu, nakon čega bi se s ostalom delegacijom trebao uputiti pješice prema Begovoj džamiji gdje će biti svjedok na šerijatskom vjenčanju Jasmini Izetbegović i Ćamilu Humačkiću.

Nakon šerijatskog vjenčanja predsjednik Turske i ostali uputit će se u hotel „Evropa“ gdje će i biti održana ceremonija vjenčanja kćerke Bakira Izetbegovića sa biznismenom porijeklom iz Stoca – Ćamilom Humačkićem. 

Planirano je da predsjednik Turske bude i kum na vjenčanju, čija će ceremonija biti upriličena u „Evropi“ od 16 sati.


Čak 400 gostiju na vjenčanju

Kako ekskluzivno saznajemo, mladenci su u hotelu „Evropa“ rezervirali 50 soba za sve goste vjenčanja, a planirano je da na svadbi bude čak 400 zvanica.

U pratnji predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana bit će 50 članova njegovog obezbjeđenja. Turski predsjednik trebao ni odsjesti u jednom hotelu na Skenderiji.

Povodom posjete turskog predsjednika BiH, saznajemo i da obavještajne agencije naše zemlje nisu tim povodom zaprimile niti jednu prijetnju.

Nakon svadbe Erdoan će se susresti sa članovima Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.