SARAJEVO

Ministrice u Vladi KS posjetile porodice koje su ostale bez domova u požaru

Porodice privremeno smještene u objektu bivšeg Željezničkog školskog centra

Donirali školsku opremu djeci. Fena

Ad. A. / Fena

27.8.2021

Ministrice u Vladi Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović, Melika Husić-Mehmedović i Darja Softić-Kadenić posjetile su danas porodice koje su ostale bez svojih domova u nedavnom požaru u Buča Potoku.

Djeca iz ovih porodica, dobila su neophodnu školsku opremu, a dodijeljeno im je i po 400 KM, kao prvi paket pomoći pred novu školsku godinu, u skladu sa zaključcima Vlade i u saradnji sa UNICEF-om, te vijećima roditelja OŠ “Avdo Smajlović” i Safvet-beg Bašagić. Vijeće roditelja prikupilo je dodatno po 100 KM za svako dijete.

U posjeti porodicama, koje su privremeno smještene u objektu bivšeg Željezničkog školskog centra, bili su i predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Grad Mirza Selimbegović, direktor OŠ “Avdo Smajlović”, koju pohađa najveći broj djece iz ovih porodica, Hašim Baždar, kao i predsjednici vijeća roditelja spomenutih škola Elvis Zornić i Lejla Beridan, uime institucija i kolektiva koji u saradnji sa resornim ministarstvima aktivno rade na obezbjeđenju pomoći ovim unesrećenim porodicama.

- Naša je namjera da prevashodno damo podršku ovim ljudima, da porazgovaramo o njihovim potrebama i da im kažemo da nećemo čekati sa ispunjavanjem potreba. Udružili smo snage i skupa sa vijećima roditelja spomenutih škola, te direktorom Baždarem osigurali smo ovaj prvi paket pomoći za školarce. U svakom momentu smo dostupni za sve njihove probleme i vratićemo se ponovo da vidimo kako još možemo pomoći - rekla je ministrica Hota-Muminović, ovom prilikom.

Zornić, Baždar i Beridan dodali su također kako aktivno nastavljaju sa akcijama prikupljanja pomoći za ove porodice, a prije svega odjeće, obuće kao i računara za djecu, što im je trenutno najpotrebnije.

Vlada KS je odobrila trošenje sredstava iz tekuće rezerve radi pomoći u saniranju šteta nastalih u požaru u Buća Potoku, u koordinaciji sa Općinom Novi Grad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.