ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BIH

Dok je Dodik govorio, Komšić kolutao očima: Hvala predsjedniku Erdoanu koji ima živaca da sluša naše probleme

Mi negiramo da stranci mogu uvesti red u zemlji i održati ga, a to Afganistan najbolje i pokazuje, kaže Dodik

Dodik: Dejton ne postoji. Screenshot

Piše: Ad. A.

27.8.2021

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nakon sastanka sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoanom kazao je da mu je uvijek zadovoljstvo kada „veliki vođa boravi među nama“.

- Želim da potvrdim i ovo što je rekao predsjednik Erdoan. Nadam se uskoro da ćemo uskoro imati detalje i finese za izgradnju autoputa. Naša ekonomija može izdržati uslove koji su neuobičajeni i računamo na stav prijatelja u tom pogledu. Upoznao sam Erdoana s činjenicom o unutrašnjem stanju u BiH. Mi negiramo da stranci mogu uvesti red u zemlji i održati ga, a to Afganistan najbolje i pokazuje. Rekao sam svoj stav da mi saradnji sa predsjednikom Erdoanom vjerujemo više nego nekim drugim propalim i nametnutim rješenjima – naveo je Dodik.

Dodik je istaknuo da ne vjeruje strancima koji nameću rješenja, ali da vjeruje predsjedniku Turske.

- Rekao sam da visoki predstavnik ovdje ne postoji. Ja svoj stav iznosim uvjeren da to predsjednik Erdoan razumije. Pozivan na razgovore, jer je došao stranac koji je lažno izabran i on donosi odluke. Pozivam Sarajevo da shvati ozbilljnost situacije. Dejton uošte ne postoji. Hvala predsjednike koji ima živaca da sluša naše probleme, a to mogu samo prijatelji - rekao je Dodik.

Zanimljivo je bilo posmatrati Željka Komšića iza leđa Dodika, koji nije mogao sakriti reakcije. Čas se podsmjehivao, čas kolutao očima. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.