SAOPĆENJE

Stranka za BiH: Da li je Dodik rekao Erdoanu da je u RS zabranio bosanski jezik

Poduga je lista uvreda koje svakodnevno Dodik priređuje svima koji se bore za opstanak multietničke i multikulturalne Bosne i Hercegovine, kažu iz Stranke za BiH

Semir Efendić: V.d. predsjednik Stranke za BiH. Arhiva

Ad. A.

28.8.2021

Stranka za BiH oglasila se saopćenjem u kojem reagira na jučerašnje izjave Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH.

-Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik na sastanku u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, između ostalog je rekao: “Ja hoću dogovor, učinimo sve da ne dođe do disolucije BiH”. O kakvom dogovoru govori negator genocida i čovjek koji svakodnevno prijeti disolucijom Bosne i Hercegovine? Je li Dodik želi da se dogovorimo o tome da nije bilo genocida, da nije prilikom agresije protjerano i raseljeno preko milion građana Bosne i Hercegovine – pitaju se iz Stranke za BiH.

Oni dalje u saopštenju navode da Dodik koristi svaku priliku da vrijeđa Bošnjake i naziva ih konvertitima.

-Da li je Dodik rekao uvaženom gostu i prijatelju Bosne i Hercegovine da je zabranio bosanski jezik u manjem bh. entitetu, da odlikuje koljače i ubice? Poduga je lista uvreda koje svakodnevno Dodik priređuje svima koji se bore za opstanak multietničke i multikulturalne Bosne i Hercegovine. Narod republike Turske i predsjednik Erdoan uvijek su bili prijatelji svim građanima i narodima Bosne i Hercegovine, a Dodik ponižava jedan od tih naroda. U svojim licemjernim nastupima jedino mu se može vjerovati da želi disoluciju Bosne i Hercegovine i na sve načine pokušava ostvariti ono što se nije moglo genocidom i agresijom – zaključili su u saopštenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.