KOČIĆEV ZBOR

Po principu "ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se": Opozicija RS dio narodnog veselja

Čak i Draško Stanivuković, koji inače nikad ne pije alkohol, za ovu je priliku nazdravio čašom šljivovice, političkim saborcima i okupljenom narodu

Narodno veselje pod šatorom. Srpskainfo

N. Aj.

29.8.2021

Opizicionari iz Republike Srpske Draško Stanivuković, Nenad Nešić, Branislav Borenović, Miloš Stanišić, svi za jednim stolom, ali kafanskim, tačnije šatorskim, na Kočićevom zboru, piše Srpskainfo.

Nakon zvaničnog programa, kada su visoke zvanice počele da se razilaze, kroz masu se čuo uzvik: "Hajde, Draško, i ti s narodom!"

I PDP-ovi i DNS-ovi su se sjatili u šatoru preko puta onog u kojem je pjevao Milorad Dodik u društvu Aleksandra Vulina i okružen stranačkom svitom.

Ali, kod opozicionara je bilo mnogo skromnije i tiše. Pod šatorom nije bilo muzike, samo šale i neobavezan razgovor, uglavnom uz domaću rakiju. Čak i Draško Stanivuković, koji inače nikad ne pije alkohol, za ovu je priliku nazdravio čašom šljivovice, političkim saborcima i okupljenom narodu.

Uslijedio je ručak s prijateljima, a najavljuje se i vatromet.

Iako su iz Kabineta gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića ranije najavljivali da će promijeniti atmosferu na Kočićevom zboru i događaj u Stričićima pretvoriti u prvenstveno kulturni i edukativni događaj, nije im se dalo.

Prvo je zbog kiše otkazan kulturno umjetnički događaj na Kočićevom ognjištu, u kojem je trebalo da učestvuju i učenici iz banjalučkih škola i brojni književnici.

Potom je i opozicija, po principu, ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se, zborovanje nastavila pod šatorom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.