ČEKA SE SJEDNICA KOMISIJE

Magazinović: Šta je sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe?

Do legalizacije: Bolje ilegalno ziv, nego legalno mrtav!, napisao je Magazinović na Twitteru

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH. Twitter

Piše: A. Č.

30.8.2021

Saša Magazinović, zastupnik SDP-a BiH u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH na Twitteru je pitao šta se dešava sa procesom legalizacije kanabisa u medicinske svrhe.

- Šta je sa legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe? U maju VM donijelo je odluku o dopuni Komisije za suzbijanje opojnih droga. Dva mjeseca su slali odluku u Službene novine. Do danas sjednica Komisije nije sazvana. Do legalizacije: Bolje ilegalno ziv,  nego legalno mrtav! - napisao je Magazinović na Twitteru.

Objava Saše Magazinovića. Twitter

Podsjećamo, Magazinović i osnivač Udruženja KANABiH Irfan Ribić održali su u junu sastanak s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

Tada je rečeno da bi u naredih mjesec Bosna i Hercegovina mogla završiti izradu nacrta zakona, nakon čijeg bi se usvajanja išlo u legalizaciju kanabisa u medicinske svrhe.

- Tema legalizacije kanabisa u medicinske svrhe je možda i prava slika institucija BiH. Svi znamo koliko je teško nešto usvojiti kad postoje razlike u stavovima. Međutim, u ovom slučaju svi su saglasni i nema političkog protivnika, ali stvari se dešavaju veoma sporo - kazao je tada Magazinović za “Avaz”.

Podsjetio je da je više od godinu i po, koliko se zalaže za ovu priču, imao priliku da razgovara s entitetskim ministrima zdravstva, koji podržavaju ovu ideju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.