ODLAZAK PRIJATELJA BIH

Kako je Žak Rog zagovarao novu Olimpijadu u Sarajevu

Za mene osobno ostat će nezaboravna njegova izjava koju je tada dao, a tiče se završetka izgradnje sadašnje zgrade “Radon Plaze” (tadašnja upravna zgrada kompanije “Avaz”), napisao je Radončić

Radončić se oglasio povodom smrti Žaka Roga. Avaz

Piše: E. T.

30.8.2021

Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a i osnivač “Avaza”, najveće medijske grupacije u BiH, danas je objavio zanimljiv status povodom smrti Žaka Roga, bivšeg predsjednika Olimpijskog komiteta. 

Status prenosimo u cjelini. 

- Preminuo je Žak Rog, bivši predsjednik Međunarodnog olimpijskog komiteta. Tu je mega reprezentativnu dužnost obavljao više od desetljeća, od 2001. do 2013. godine.

Bio je prijatelj naše zemlje i iskreno je zagovarao da Sarajevo još jednom postane olimpijski grad. Tokom posjete, to zalaganje uopće nije krio. Naprotiv.

Za mene osobno ostat će nezaboravna njegova izjava koju je tada dao, a tiče se završetka izgradnje sadašnje zgrade “Radon Plaze” (tadašnja upravna zgrada kompanije “Avaz”).

Svjetski ljudi prepoznali su domaći kvalitet, znanje, struku i ljepotu novih vrijednosti. Njegova izjava zabilježena je u monografiji “Uspjeh graditelja” - napisao je Fahrudin Radončić. 

Žak Rog: Insistirao da se fotografije zgrade Avaza nađu u prijavi Sarajeva za organizaciju olimpijskih igara. Avaz

Inače, Žak Rog nije krio oduševljenje tokom posjete Sarajevu i izgledom tada tek završene zgrade naše novinske kuće. Tokom posjete glavnom gradu BiH, upriličene povodom 20 godina od održavanja XIV zimskih olimpijskih igara, on je u svojstvu predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta istakao kako je na samom ulazu u Sarajevo zapazio izuzetno lijepu građevinu.

Nakon što je čuo da to nije objekt koji pripada nekoj od međunarodnih organizacija ili institucija, već bosanskoj novinskoj kući "Avaz", kazao je da BiH ima budućnost ako takvo nešto može napraviti neka od bh. firmi. U prisustvu visokih funkcionera, on je svojim domaćinima iz Olimpijskog komiteta BiH sugerirao da, uz prijavu za kandidaturu Sarajeva za organizaciju Olimpijskih igara, obavezno dostave i fotografije nove zgrade "Avaza".


Status Fahrudina Radončića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.