VREMENSKA PROGNOZA

Pretežno oblačno, lokalni pljuskovi u centralnim i istočnim dijelovima zemlje

Opća slika bit će nešto lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, usljed povremeno tmurnog vremena

A. J.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 29 stepeni

Foto: Avaz


U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalno malo kiše može pasti u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini uglavnom umjerena naoblaka. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 29 stepeni, prognozira Federalni hidrometeorološki zavod.

Moguće umjerene tegobe

Biometeorološke prilike su povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon svježijeg i ugodnijeg prijepodneva, sa porastom temperatura su kod osjetljivih osoba moguće umjerene tegobe u vidu glavobolje, nervoze, dekoncentracije i malaksalosti. Prilikom boravka na otvorenom, poželjno je slojevito se odjenuti i djelimično reducirati aktivnosti u najtoplijem dijelu dana. Opća slika bit će nešto lošija u centralnoj i istočnoj Bosni, usljed povremeno tmurnog vremena.

Sutra u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini preteženo sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U petak slaba kiša

U petak sunčanije prije podne. Naoblačenje se očekuje u drugoj polovini dana. Slaba kiša od poslijepodnevnih sati i tokom noći na subotu. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje do 15 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23, na jugu zemlje do 26 stepeni.

Više o temi Federalni hidrometeorološki zavod

VREMENSKA PROGNOZA
Danas sunčano, od sutra opet pripremite kišobrane
NA VRH

Podijeli članak na