CRVENA OLOVKA

Nebojša Vukanović: Nisam četnik, Dodik je istinski predstavnik Hrvata u Predsjedništvu BiH

Između ostalog, istakao je da je kumstvo između Bakira Izetbegovića i Redžepa Tajipa Erdoana označilo početak političke kampanje SDA za predstojeće izbore

Piše: A. J.

1.9.2021

Gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke" bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

U toku intervjua, poslanik Vukanović se osvrnuo na vjenčanje Jasmine Izetbegović i Ćamila Humačkića, bojkot člana Predsjedništva Milorada Dodika u radu državnih institucija te na njegove „nastupe“ na skupovima na Kozari i Manjači, opozicije u Republici Srpskoj, rada gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića...


Zakopati ratne sjekire

Na pitanje urednice i voditeljice Helene Javor – Ibrahimbegović da li je četnik, poslanik Vukanović je odgovorio kratko i jasno – ne.

- Dakle ja mislim te podjele o četnicima i partizanima, to su stvari koje smo prevazišli prije 70 godina. I u četnicima ste imali pet frakcija, toliko je to raznorodno bilo. Ja sam da se napokon zakopaju te ratne sjekire, da prestanemo da se dijelimo na četnike i partizane, na balije, ustaše, komuniste-izjavio je Vukanović.

Osvrnuo se i na vjenčanje Bakirove kćerke Jasmine Izetbegović, te je istakao da smatra da je kumstvo sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipo Erdoanom (Recep Tayyip Erdogan) označilo početak političke kampanje SDA za naredne izbore.


Neraskidiva veza između Dodika i Čovića

Kada je u pitanju Milorad Dodik, poslanik Vukanović je istakao da smatra da će on odustati od bojkota rada državnih institucija, te da je njegovo ponašanje na skupovima na Kozari i Manjači sramotno i skandalozno.

-Odlaskom na sjednicu Predsjedništva, Dodik je pogazio odluke Narodne Skupštine Republike Srpske. U BiH često njegovi postupci prolaze ber reakcije, a iz Hrvatske dobija podršku. Treba čitati između redova, ja uporno govorim da je Milorad Dodik čovjek kojeg kontroliraju hrvatske obavještajne službe. Jedini iskreni partnerski odnos koji postoji u zemlji, i koji je vezan neraskidivim vezama je između Čovića i Dodika. Drago mi je da su Milanović i Plenković ogolili naš politički sistem i pokazali da je Dodik istinski predstavnik Hrvata u Predsjedništvu BiH- izjavio je Vukanović.

Kompletan intervju pogledajte na Avaz TV.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.