EMOTIVNO OBRAĆANJE

Majka djevojčice Nadin pozvala na proteste 11. septembra: Borimo se za sve nas, da nam se ne ponove Dženani, Davidi i Nadin

Murizova i Davorova borba nije samo za istinu i pravdu za Dženana i Davida, to je borba i za sve vas, navela je Smajlović

Amina Smajlović. Avaz

Piše: Fu. M.

1.9.2021

Amina Smajlović, koja se sa supugom već godinama se bori za pravdu, nakon što su njenu kćerku, djevojčicu Nadin odbili liječiti na KCUS-u, obratila se večeras putem Facebook stranice „Svi smo mi Nadin“.

Ona je podsjetila na slučaj kako svog djeteta Nadin, koja godinama vodi bitku za zdravlje, ali i na stravično ubijene mladiće Dženana Memića i Davida Dragičevića čije ubice su još na slobodi.

Ona je između ostalog pozvala na proteste koje organizira porodica i prijatelji Dženana Memića, a koji su planirani 11. septembra.

Njeno obraćanje prenosimo u cijelosti:

- Da li je i vama već dosta torture ove vlasti nad običnim, malim ljudima?!  I to takve siledžijske vlasti koja vam je spremna zagorčati i oduzeti život, ako im se usprotivite. Da li se i vi bojite tužilaca i sudova koji ne provode zakon, ne dijele pravdu, nego štite nasilnike, mafiju i uski krug moćnika koje odavno ne zanima bijedan život građana? Jeste li se dovoljno isplakali za djecom koju ispraćate na zapad, jer u svom gradu i državi ne mogu dobiti priliku za posao i normalan život zbog korumpirane vlasti, tajkuna i kriminalne halke koja godinama gasi svaku nadu za bolju budućnost?

Nesreća može zakucati i na vaša vrata

Ako je i vama dosta nasilničkog režima, znajte da ima i gore od ovoga. Gore od toga je kad vam kažu, javno i bez milosti, da vam „niko ovdje neće liječiti dijete“! Da niste dovoljno dobri da budete u milosti moćnika.

Još gore od toga je kad ostanete bez djeteta kao porodica Memić bez Dženana i Dragičevići bez Davida, a vlast skriva istinu i laže svima nama u oči da je bila „nesreća“, da je bila „zadesna smrt“.

Ovo je vlast kojoj naši životi ništa ne znače. Spremni su bezdušno gaziti po nama i mirno živjeti svoje glamurozne živote. Bez imalo obzira spremni su pred očima gladnog naroda razbacivati se sumnjivo stečenim bogatstvom, javno krasti milione državnog novca i vrijeđati nas beskrajnim lažima o svojim zaslugama za narod.

Zašto? Zato što misle da im se može. Zato što ih niko ne zaustavlja!

Svaki normalan čovjek, kad pogleda vlastito ili neko drugo dijete, može razumjeti strah i bol roditelja kad mu je napadnuto ono najdraže. Zato, kada razmišljate o nama, o mojoj Nadin, o Dženanu i Davidu,  o mnogoj djeci i ljudima za čiju patnju se nije ni čulo, znajte da nesreća koju donosi ova vlast može i hoće zakucati i na vaša vrata.

Protiv nas kidišu i javne, i tajne sile

Naša borba za Nadin već dvije godine nije samo borba za naše dijete. Murizova i Davorova borba nije samo za istinu i pravdu za Dženana i Davida. To je borba i za sve vas, za vas koji trpite u tišini, jer nemate snage ili se bojite, to je borba za sve vas koji ste izgubili nadu.

I zato podržite nas! Molimo vas i pozivamo vas priključite nam se u našoj borbi za zakonitost, istinu, pravdu i ljudska prava za sve ljude ove zemlje. Svi mi to zaslužujemo, ali se za to moramo izboriti.

Da, teško je. Protiv nas kidišu i javne, i tajne sile, ali mi smo pokazali da je borba moguća. Njima opet moramo pokazati da ih se ne bojimo. Njima konačno jasno i glasno moramo reći – dosta!  Moramo ih zaustaviti!

Zato nas podržite u našoj borbi za zemlju u kojoj će naša djeca biti sigurna i imati priliku za budućnost. Pridružite nam se u mirnim protestima 11. septembra u Sarajevu. Podržimo porodice Memić i Dragičević jer je to jedini način da zlo koje nas je sve snašlo spasimo neke nove Dženane, Davide i Nadin!

Vidimo se 11. septembra - poručila je majka djevojčice Nadin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.