BENZINOM GASI POŽAR

Dodikov savjetnik ponovo prijeti ako mu Šmit smijeni šefa: Milion i pol građana će reći da želi samostalnu državu

Džaferović i Komšić, ako žele, mogu da učestvuju u razrješenju krize tako što će da se založe za ukidanje nametnutog zakona, kaže Kovačević

Kovačević: Baviti se drugim temama. Avaz

Ad. A. / Sputnik

2.9.2021

Prijedlog Šefika Džaferovića upućen Kristijanu Šmitu da smijeni člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika je smiješan i dodatno razotkriva politički mentalitet Bošnjaka, koji konstanto očekuju da stranci ispunjavaju njihove političke želje, rekao je Dodikov savjetnik Radovan Kovačević.

Dodik nije ništa sporno uradio, glasao je kako je glasao (na sjednici Predsjedništva), isto kao što i druga dva člana Predsjedništva u nekim slučajevima glasaju protiv.

Nazivati to zloupotrebom je bezobrazno jer niko osim građana Republike Srpske nema pravo da određuje Dodiku kako će glasati u Predsjedništvu BiH – istakao je Kovačević.

On je izjavio za Sputnjik da Šmit nije visoki predstavnik u BiH, jer ga nije imenovalo Vijeće sigurnosti UN.

– Ko god bi želio da smjenjuje Milorada Dodika morao bi da zna da bi u tom slučaju milion i pol građana RS jednim glasom progovorilo o svojoj želji, a to je da žive u samostalnoj državi – poručio je Kovačević.

On je podsjetio da su politički požar u BiH izazvali Valentin Incko i dio međunarodne zajednice i oni mogu da ga ugase.

– Isto tako, Džaferović i Komšić, ako žele, mogu da učestvuju u razrješenju krize tako što će da se založe za ukidanje nametnutog zakona – dodao je Kovačević.

Kada bi se to riješilo, poručio je on, BiH bi mogla da nastavi da funkcioniše i da se svi počnu baviti nekim drugim pitanjima i temama.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.