TREBINJE

Održana tradicionalna „Eko regata“: Prvo mjesto osvojili kajakaši „Mrčaja“ iz Imotskog

Takmičilo se u kategorijama od pionira do seniora u disciplinama mini kajak - jednosjed i dvosjed 500 metara te veliki kajak - dvosjed i jednosjed 500 metara

Učestvovalo 120 veslača. P. MUCOVIĆ

Piše: P. Mucović

6.9.2021

U Trebinju je tokom vikenda održana 19. „Eko regata“ u organizaciji Kajak kanu kluba „Trebišnjica“.

Najviše uspjeha imali su kajakaši „Mrčaja“ iz Imotskog, kojima je u ekipnoj konkurenciji pripalo prvo mjesto. Drugo mjesto osvojila je domaća ekipa „Trebišnjice“, dok su trećeplasirani bili kajakaši „Save“ iz Bosanske Gradiške.


Tri zlata

Trebinjski kajakaši su uspjeli osvojiti 27 medalja, od toga tri zlatne, 18 srebrenih i šest bronzanih. Osvajači zlatnih medalja su Matija Kurtović, Nikola Janda i Slađan Kujačić.

Srebrenim medaljama okitili su se Davor Glušac, Ivan Kurtović, Marija Kurtović, Ivona Grubač, Lara Spasojević, Matija Šegrt, Goran Kraljević, Momčilo Ninković i Dimitrije Kusalović.

Bronzane medalje osvojili su Jovan Bilanović, Kalina Mićunović, Lara Spasojević, Momčilo Ninković, Milica Ijačić, Davor Glušac, Todor Šarenac, Dimitrije Kusalović i Goran Kraljević.



Sedam ekipa

Ovogodišnja „Eko regata“ bila je u znaku jubileja dvije decenije rada KKK „Trebišnjica“, a okupila je sedam ekipa, i to po jednu iz Srbije i Hrvatske te pet iz BiH.

Bilo je oko 120 veslača, koji su se takmičili u kategorijama od pionira do seniora u disciplinama mini kajak - jednosjed i dvosjed 500 metara te veliki kajak - dvosjed i jednosjed 500 metara.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.