AVAZ SAZNAJE

Uhapšeni Mulahusić pod novom istragom Tužilaštva BiH, ovoga puta zbog Osmice

Tokom ispitivanja u Tužilaštvu BiH, Mulahusić se branio šutnjom. Šutnjom se branio i tokom ispitivanja u Graničnoj policiji

Mulahusić i Mehmedagić. Arhiv

Piše: M. Aš.

6.9.2021

Jasmin Mulahusić, radikalni SDA jurišnik koji je u subotu uhapšen na Graničnom prijelazu Bosanki Brod ispitan je danas u Tužilaštvu BiH. On je jučer predat u nadležnost Tužilaštva BiH i za njega je Sudu BiH predložen jednomjesečni pritvor.

Protiv Mulahusića Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti i odavanja tajnih podataka ali je zvanično saopćeno da je osumnjičeni bio u fokusu interesa sigurnosnih službi stranih zemalja, i dovodi se u vezu sa osobama bliskim terorističkoj organizaciji Al Kaida i drugim terorističkim organizacijama.


Od koga je dobija upute

Ovaj internet-jurišnik i lažni muftija rodom je iz Zavidovića, ali godinama živi u Luksemburgu odakle i piše bljuvotine i pravi razne montaže protiv političara i medija koji nisu po volji Bakira Izetbegovića, lidera SDA i Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e.

Podsjećamo, prema informacijama "Avaza" policija je kod Mulahusića pronašla i oduzela četiri mobitela i dva laptopa.

Bit će zanimljivo vidjeti od koga je ovaj radikalni "muftija" dobivao upute i naredbe za kreiranje montaža i podvala protiv političara, novinara i tužioca Tužilaštva BiH.

Tokom ispitivanja u Tužilaštvu BiH, Mulahusić se branio šutnjom. Šutnjom se branio i tokom ispitivanja u Graničnoj policiji.

Saznajemo da je protiv Mulahusića formiran još jedan predmet u Tužilaštvu BiH i vodi se u pogledu njegovih aktivnosti vezano za demonstracije ispred zgrade Suda i Tužilaštva BiH. Sve ovo ukazuje i na širi spektar njegovih aktivnosti, a koje mogu imati obilježje krivičnog djela.


Pozivao ahbabe

Tačnije, Mulahusić je pod istragom da je organizirao proteste ispred pravosudnih institucija u vrijeme kada je uhapšen direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica. On je danima pozivao na društvenim mrežama ahbabe da dođu ispred Tužilaštva kako bi tražili da Sud oslobodi Osmicu, što je na kraju i učinjeno.

Prije toga, pozivao je i na javni linč državnih tužioca, iznoseći javno prijetnje i uvrede protiv Olega Čavke i Gordane Tadić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.