PRENOSIMO

Na Sarajevskom aerodromu ponovo pretresen dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović, tvrdi da je sve po nalogu Osmana Mehmedagića

Podnio sam krivičnu prijavu protiv odgovornih lica Granične policije BiH i Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje BiH, rekao je Ajanović

Muhamed Ajanović. Press Media

Piše: Press Media

6.9.2021

Prema saznanjima PRESS portala na sarajevskom aerodromu ponovo je danas pretrešen Muhamed Ajanović, dekan Stomatološkog fakulteta. Muhamed se vraćao sa privatnog putovanja, a slično kao i prethodni put, kada je zajedno sa kolegicama pretrešen prilikom povratka sa službenog putovanja, i ovaj put je došla anonimna prijava.

- Potvrdno mogu odgovoriti na vaše pitanje. Istina je da su me danas čekali pripadnici odjela UIO poznati pod nazivom “krijumčari” a po osnovu anonimne prijave, koja je podnesena od strane djetnika OSA, a po nalogu Osmana Mehmedagića. Osman Mehmedagić je nalogodavac podnošenja i prošle prijave i radi se klasičnoj zloupotrebi, sto ću prijaviti nadležnom tužilaštvu kao sto sam prijavio i prošli put - kazao je Ajanović.

Ugrožena sigurnost

Šta je tačno prijavio državnom tužilštvu, a u vezi s događajem iz juna mjeseca na sarajevskom aerodromu, Ajanović odgovara:

- Podnio sam krivičnu prijavu protiv odgovornih lica Granične policije BiH i Uprave za indirektno-neizravno oporezivanje BiH zbog toga što su dana 16.06.2021. godine prilikom granične ili carinske kontrole skenirali kofere u vlasništvu prof.dr. Lejle Kazazić i prof.dr. Selme Tosum Pošković i sliku sadržaja tih kofera, uputili portalu Istraga.ba u vlasništvu Avde Avdića, čime su prekoračili svoje ovlasti, te povrijedili pravo na privatnost i ugrozili sigurnost profesorica Kazazić i Tosum Pošković pa su tako opisanim radnjama počinili krivično djelo Zloupotreba položaja ili ovlaštenja iz člana 383. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

Kartu rezervirao online

Ajanović je dodao i da ovo traje već sedam godina.

Na pitanje zbog čega je ubijeđen da je ovo upravo inicirano iza OSA-e BiH, Ajanović kaže da samo služba može znati datume odlaska i dolaska za putnika koji je kartu rezervisao “online”.

Podsjetimo da je nakon prošlog naručenog pretresa ustanovljeno da je roba koja je zaplinjena zapravo roba koja je trebala da se upotrijebi i koja se upotrijebila na naučnom simpoziju održanom na Stomatološkom fakultetu, a u okviru kojeg su sporni implantati upotrebljeni za socijalne kategorije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.