POTPREDSJEDNIK SDP-A

Vojin Mijatović pisao Kristijanu Šmitu: Brinu me vaše izjave

Uveženi gospodine Šmit, Željko Komšić ne predstavlja Hrvate, kao što ni Dodik ni Džaferović ne predstavljaju Srbe i Bošnjake,. naveo je Mijatović

Vojin Mijatović. Avaz

Fu. M.

6.9.2021

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović putem svog Facebook profila obratio se visokom predstavniku u našoj zemlji Kristijanu Šmitu (Christian Schmidt).

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Uveženi gospodine Šmit, Željko Komšić ne predstavlja Hrvate, kao što ni Dodik ni Džaferović ne predstavljaju Srbe i Bošnjake. Njih trojica su izabrani iz reda ta tri naroda iz dvije izborne jedinice RS i FBiH. Ovo je decidno kako piše u Ustavu BiH.

Meni je jasna politička interpretacija Ustava od strane vladajućih SNSD-HDZ-SDA, to je njihova matrica opstanka i sakrivanja decenijskog kriminala, ali gospodine Šmit, brinu me vaše izjave koje su u najmanju ruku u suprotnosti sa rezolucijma kako Bundestaga, tako i Evropskog parlamenta.

Pismo Vojina Mijatovića. Printscreen

- Gospodine Šmit u ova teška i turbulentna vremena izjave poput vaše donose samo novi nemir, pogotovo među nama koji želimo videti sopstvenu zemlju kao članicu EU i NATO.

Ukoliko je vaš stav, stav čitave međunarodne zajednice, bojim se da smo onda daleko od Evrope iz koje vi dolazite, ali i da je istina recite naglas nemojte se više igrati sa našim sudbinama - naveo je Mijatović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.