REAKCIJA

Bubalo: Sud BiH i sutkinja Kosović u potpunosti su legalizirali govor mržnje u BiH

Općinski sud u Ljubuškom prije samo nekoliko mjeseci osudio pripadnika OSBiH Juricu Pavlovića jer je, u komentaru na Facebooku, nazvao književnicu Martinu Mlinarević izdajicom svog naroda

Bubalo: Ohrabruju druge da čine isto. Facebook

Piše: M. Aš.

7.9.2021

Sud BiH, tačnije sutkinja Tatjana Kosović današnjom odlukom u potpunosti su legalizirali govor mržnje u BiH i ohrabrilo sve da čine isto. To je jako zabrinjavajuće ako uzmemo u obzir da su sve češće mete napada radikalnih botova, ne političari koji su obavezni trpiti veći stepen javnog nadzora, već i intelektualci, novinari i službenici u institucijama BiH.

Kaže ovo u reakciji za "Avazov" portal Mirela Bubalo, savjetnica ministra unutrašnjih poslova FBiH, koja je također bila česta meta Mulahusićevih napada.

 - Podsjetit ću vas samo da je Općinski sud u Ljubuškom prije samo nekoliko mjeseci osudio pripadnika Oružanih snaga BiH Juricu Pavlovića jer je, u komentaru na Facebooku, nazvao književnicu Martinu Mlinarević izdajicom svog naroda i neprijateljem Hrvata. Objave Jasmina Mulahusića mnogo su gnusnije jer je on na čelo svojih meta lijepio etikete četnika, izdajnika, neprijatelja, UZP-a i tako dalje - kaže Bubalo.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.