SESTRA RAHMETLI DŽENANA

Arijana Memić na Skupštini pitala tužiteljicu Sarajliju: Na čijoj ste strani, jeste li na strani ubica?

O ovoj našoj borbi će se govoriti i pisati, kazala je Arijana Memić

Arijana Memić: Nama treba glavna tužiteljica koja želi djelotvorne istrage. Screenshot

Piše: E. T.

7.9.2021

Arijana Memić, sestra rahmetli Dženana Memića, zastupnica NiP-a u Skupštini Kantona Sarajevo, večeras je pitala glavnu tužiteljicu Tužilaštva Kantona Sarajevo, na čijoj je strani, pravde ili ubica?

Tokom obraćanja u skupštini čitala je dokaze, među ostalim i sa crteža načinjenog na licu mjesta u kojem se navodi da je riječ o ubistvu. Okrivila je kantonalnu tužiteljicu da oni pokušavaju nametnuti krivu sliku u javnosti.

- Sabina Sarajlija, ja Vas sad ovdje pitam na čijoj ste stani. Pitam Vas nakon svega što ste nam priredili da li smatrate da imate kapacitet za tako odgovornu funkciju. Nama treba glavna tužiteljica koja želi djelotvorne istrage i pravdu za sve one čiji ste zastupnik pred zakonom - rekla je Arijana.

Navela je da je na predmetu Dženan Memić radilo 9 tužilaca, a da je Vrhovni sud potvrdio da nisu dokazali ni jednim dokazom da je riječ o saobraćajnoj nesreći. Istakla je da se devet tužilaca našlo i jednoj krivičnoj prijavi.

- O ovoj našoj borbi će se govoriti i pisati. Ostat ćemo upamćeni kao neko ko se borio za istinu i pravdu, a Vi ćete ostat upamćeni kao neko ko je pokušao sve to nama da uskrati - rekla je Arijana, te pozvala tužiteljicu da podnese ostavku.

Ona je pozvala tužiteljicu da podnese ostavku, a sve građane da se pridruže protestima zakazanim za subotu te poručila kako neće glasati za izvještaj Tužilaštva KS.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.