PRENOSIMO

Smijemo li sutkinjo Kosović sada pisati kako ste “četnikuša”, “izdajnica”, da vas treba “rokati”, da vam je “suknja prekratka” i da na vas treba primijeniti šerijatski propis?!

S obzirom na to da je ogavne objave Mulahusića na račun građana Bosne i Hercegovine podvela pod slobodu govora postavlja se pitanje šta je to Kosović svojom odlukom legalizirala u BiH

Pressmedia

8.9.2021

Šta je legalizirala sutkinja Tatjana Kosović. Fotomontaža Pressmedie

Sutkinja Suda Bosne i Hercegovine Tatjana Kosović, inače jedna od najbližih saradnica predsjednika Suda BiH Ranka Debevca, jučer je pustila na slobodu radikalnog Jasmina Mulahusića kojeg Tužilaštvo BiH tereti zbog širenja mržnje, razdora i netrpeljivosti u BiH, piše portal Pressmedia.

Kosović je, kako je objavila Slobodna Bosna, zaključila “da sloboda govora i nešto oštrije mišljenje o pojedincima nisu dovoljna osnova za određivanje pritvora”.

S obzirom na to da je ogavne objave Mulahusića na račun građana Bosne i Hercegovine podvela pod slobodu govora postavlja se pitanje šta je to Kosović svojom odlukom legalizirala u BiH. Samo neke od uvreda na račun bh. građana koje je Mulahusić iznosio primijenit ćemo, primjera radi i bez ikakve loše namjere ili uvrede, na sutkinju Kosović i pitati je:


Da li je sloboda govora...

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko za Vas kažemo da ste četnikuša?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko za Vas kažemo da je sramota što radite u Sarajevu i otimate posao nekom Bošnjaku po mjeri SDA?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko kažemo da Vas treba protjerati iz Sarajeva jer imate prijavljeno mjesto prebivališta u entitetu RS?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko kažemo da za Vas trebamo držati spremne redenike ukoliko već ne može “rokati”?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko Vas počnemo zvati Biljana Kosović, Tatjana Plavšić, Tatjana Mira Kosović ili Mirjana Marković – Kosović?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko kažemo da ste islamofob?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko kažemo da ste manji pravoslavac od sutkinje u Okružnom sudu u Banja Luci?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko počnemo insistirati da se Vaše žensko dijete otpusti iz privatne firme u Sarajevu jer ste za vrijeme agresije živjeli u RS-u?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko kažemo da je Vaš sin štetan za državu BiH i da je izdajnik, a da to potkrijepimo argumentom da on ne nosi bradu?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ukoliko kažemo da ste srpski igrač, ratna profiterka i osoba koja destabilizira BiH?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ako Vam zamjerimo što ne učite Fatihu i ako zaključimo da zbog toga niste dostojni funkcije sudije Suda BiH?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ako za Vas javno napišemo da ste saradnica “Tintora, Krajišnika i Koljevića”?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ako za Vas javno napišemo da ne možete biti sutkinja jer nemate emocije za ono što se dešava Sakibu Mahmuljinu i da ste mrzitelj našeg identiteta i nas?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ako za Vas javno napišemo da Vam je haljina prekratka i da je morate nositi ispod članaka?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ako se pitamo, javno, koji šerijatski propis se koristi vizavi osoba poput Vas?

- Da li je sloboda govora, sutkinjo Tatjano Kosović, ako za Vas javno napišemo da prinosite krv šejtanu i da ćete nas zapamtiti zbog toga?


Fotomontaža na ovom tekstu za Vas je sloboda govora

Sutkinjo Kosović, to nije sloboda govora. To je govor mržnje.

Fotomontaža na ovom tekstu za Vas je sloboda govora ili malo oštriji govor? Ne bi se složili. Fotomontaža služi samo kao primjer onoga što ste Vi podveli pod normalno i što ste svojom odlukom uveli u praksu. A posebno se ne bi složili da ovakve fotomontaže bilo ko objavljuje o Vašoj djeci.

Kako bi se sutkinjo Kosović osjećala Vaša porodica da je meta ovakvih fotomontaža i govora mržnje? Je li sataniziranje ljudi i porodica demokratija i u skladu s presudama Evropskog suda za ljudska prava? Znate vrlo dobro da je Mulahusić ovakve fotomontaže pravio državljanima BiH i častio ih uvredama koje smo naveli.

Sigurno ne bi bilo ugodno, ali Vi ste to legalizirali, piše portal Pressmedia.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.