NA KIOSCIMA ŠIROM BIH

Danas u "Dnevnom avazu" čitajte: Dosta im je po 8 godina

Tužilaštvo BiH traži određivanje pritvora direktoru OSA-e

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

Piše: Avaz.ba

9.9.2021

Naslovnica "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza", najtiražnijeg dnevnog lista u BiH, čitajte: Dosta im je po 8 godina.

Nezvanični prijedlozi izmjena Izbornog zakona: Ograničavanjem broja mandata u Predsjedništvu BiH na dva i retroaktivnom primjenom ovakve odluke onemogućila bi se kandidatura Željka Komšića, Bakira Izetbegovića i Dragana Čovića na narednim izborima, a OHR bi time riješio zastoj i blokade u FBiH. Za političkog analitičara Žarka Papića odluka koju, prema pisanju pojedinih portala, zagovara dio međunarodne zajednice bila bi razumno rješenje. 

Tužilaštvo BiH traži određivanje pritvora direktoru OSA-e. Osman Mehmedagić, direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH, prekršio je mjere zabrane koje su mu određene nakon što je nedavno uhapšen pa pušten odlukom Suda BiHTo je razlog zbog kojeg Tužilaštvo BiH ponovo traži određivanje pritvora i opoziv mjera zabrane.

Komentar dana napisao je Goran Šumar: Optimizam s pokrićem.

Penzioneri na ivici strpljenja: Povećanje penzija ili masovni protesti. Ovo je “Avazu” potvrdio Suljo Bekan, član Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera u FBiH.

Ličnost dana je Memfis Depaj: Izjednačio rekord.

Na stranama Globusa čitajte: Posljednji govor kancelarke u znaku izbora. Angela Merkel pogurala CDU.

Potražnja fantastična, ponuda oskudna: Cijene stanova lete u nebo. Prosječna cijena prodatih novih stanova u BiH u drugom kvartalu ove godine iznosi 1.812 KM po kvadratnom metru i viša je za 10,2 posto u odnosu na prosječnu cijenu prodatih novih stanova u istom periodu prošle godine.

Uoči nastavka suđenja: Vikić je zaslužio podršku. Veterani Odreda policije za specijalne namjene „Bosna“ najavili su na društvenim mrežama mirno okupljanje kako bi pružili podršku komandantu ove jedinice Draganu Vikiću 10. septembra u 9 sati pred Sudom BiH.

Na stranama Mozaika čitajte: Blogerica Aida Đonlić-Hilgart sakupila 30.000 dolara. Lijepa Bosanka pomaže izbjeglicama iz Afganistana.

Amer Kapo, direktor Centra, za “Dnevni avaz”: Sajmovi se vraćaju u Skenderiju, ledeni tobogan je nova atrakcija.

Stanovnici naselja Buča Potok u Sarajevu u šoku nakon zločina. Naser zbog svoje sestre ubio rođaka Erduana Abazija? U masovnoj tučnjavi među rođacima Abazi u utorak je u sarajevskom naselju Buča Potok ubijen 19-godišnji Erduan Abazi.

Masovno se zatvaraju radnje u Srebrenici: U decembru uložila 5.000 KM, sada stavila ključ u bravu.

Fadil Redžić, basista i kompozitor „Indexa“, za „Avaz“: Ne treba mi gramofon da čujem Davora i Bodu.

Ivajlo Petev, selektor naše fudbalske reprezentacije: Siguran sam da možemo do baraža. Selektor naše fudbalske reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo), nakon (ne)prespavane noći zbog zeničkog remija s Kazahstanom (2:2) - u četvrtoj kvalifikacionoj utakmici za Mundijal 2022, izjavio je da je i dalje optimista.

U današnjem "Avazu" čitaoci na poklon dobijaju i redovni prilog "Extra".

Današnje printano izdanje čitajte i na digitalnoj platformi na ovom linku: https://avaz.pressreader.com/


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.