BOSANSKA GRADIŠKA

Bosiljka Štrbac-Knežević fakultetsku diplomu zamijenila volanom

Priznaje da osjeća žal što kao djevojka nije polagala i za vožnju kamiona teretnjaka

Štrbac-Knežević: Najčešće obučavam tek punoljetne djevojke. B. Grgić

Piše: B. Grgić

10.9.2021

Bosiljka Štrbac-Knežević, instruktorica vožnje u Bosanskoj Gradišci, fakultetsku diplomu zamijenila je volanom. Kako kaže za "Avaz", ima pune ruke posla. Svakodnevno vožnji obučava i do pet kandidata, a radni dan joj s pauzama traje od jutra do večeri.

Iako je diplomirana ekonomistica, Bosiljka se opredijelila za posao instruktorice, jer, kako kaže, voli da se bavi tim dinamičnim i odgovornim poslom. Bosiljka je nastavila porodičnu tradiciju. Učila je od oca Milana, nekada poznatog instruktora, a njen muž, iako profesor historije i latinskog jezika, učionicu je zamijenio automobilom za obuku vozača.

- Najčešće obučavam tek punoljetne djevojke koje paralelno s maturom polažu i vozački ispit. Tu su i kandidatkinje od 30, 40, pa čak i starije od 50 godina - kaže Bosiljka, priznajući da među polaznicima nisu rijetke ni sredovječne žene koje već dugo imaju dozvolu, ali nisu vozile.

Vjeruje da će se ovim poslom baviti i u budućnosti te priznaje da osjeća žal što kao djevojka nije polagala i za vožnju kamiona teretnjaka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.