BEĆIROVIĆ SE POVUKAO

Kandidatura za Predsjedništvo BiH: SDP neće podržati Denisa Zvizdića

Čelnici SDP-a insistiraju na tome da ova stranka ima svog kandidata za člana Predsjedništva

M. Aščić

Nikšić, Zvizdić i Bećirović: Šta će bivši potpredsjednik SDA sada uraditi

Foto: Avaz


Predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić izvijestio je Predsjedništvo stranke o tome da za njega nije prihvatljivo da SDP podrži donedavnog potpredsjednika SDA Denisa Zvizdića u utrci za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, potvrđeno je za "Avaz".

Istovremeno, potpredsjednik SDP-a BiH Denis Bećirović obavijestio je u četvrtak rukovodstvo te stranke da ne želi biti kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Portal "Avaza" iz izvora bliskih rukovodstvu SDP-a saznaje da se nedavno, u četiri oka, desio susret lidera SDP-a Nermina Nikšića i „slobodnjaka“ Denisa Zvizdića, na kojem je Nikšić Zvizdiću eksplicitno rekao da ga SDP neće podržati u kandidaturi za člana Predsjedništva BiH.

Očigledno je to sada i stav rukovodstva SDP-a BiH, a ne samo predsjednika Nermina Nikšića. Razlog je jednostavan, čelnici SDP-a insistiraju na tome da ova stranka ima svog kandidata za člana Predsjedništva BiH, i to će, najvjerovatnije, biti Nermin Nikšić. 

On je ranije najavio takvu mogućnost. 

Ukoliko se to desi, pojedine informacije nagovještavaju da bi Bećiroviću bilo prepušteno da preuzme SDP BiH. 

Vjeruje se da bi možda Bećirović uspio povratiti neke ljude koji su napustili SDP u vrijeme velikih turbulencija i raskola nakon odlaska Zlatka Lagumdžije i Željka Komšića. Neke od njih nedavno je potpredsjednik Vojin Mijatović izravno zvao da se vrate u stranku.

NA VRH

Podijeli članak na