VISOKI PREDSTAVNIK

Šmit uputio pismo akademicima Kurjaku i Badnjeviću: BiH su potrebni snažni i nezavisni umovi

On u svom pismo navodi kako im se zahvaljuje na toploj dobrodošlici i dobrim željama za njegov budući rad

Kristijan Šmit. Agencije

Avaz.ba

10.9.2021

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit (Christian Schmidt) uputio je pismo akademiku Asimu Kurjaku i akademiku Almiru Badnjeviću.

On u svom pismo navodi kako im se zahvaljuje na toploj dobrodošlici i dobrim željama za njegov budući rad.

- Želim Vam se srdačno zahvaliti na vašem ljubaznom dopisu, toploj dobrodošlici i dobrim željama u moj budući rad u svojstvu visokog predstavnika za BiH. Posebno cijenim podršku i pomoć koju ste ponudili u ime svoje Akademije u - kako ste to s pravom formulirali - postizanje našeg zajedničkog cilja: snažne, jedinstvene i evropski orijentirane BiH. U potpunosti se slažem sa ovom izjavama.


Pismo upućeno Kurjaku i Badnjeviću. Agencije

Uloga intelektualnih naučnih i kulturnih udruženja od najveće je važnosti za postizanje ovog cilja. BiH su potrebni snažni, nezavisni umovi koji će pomoći u identifikaciji najboljih rješenja za svaki izazov s kojima bi se ova lijepa i kompleksna zemlja mogla suočiti na putu svog budućeg razvoja i napretka. Kada je o tome riječ, koristim ovu priliku da izrazim podršku Uredu visokog predstavnika Akademiji, njenim ciljevima i aktivnostima i poželim vam puno uspjeha u radu - istaknuo je Šmit u pismu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.