BIT ĆE ZADRŽAN DO 48 SATI

Otkriveno za šta se tereti Edin Vranj: Oglasio se MUP Srbije

Kako se navodi, on se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske

Oglasio se MUP Srbije povodom hapšenja Edina Vranja. avaz

N. Aj.

12.9.2021

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za otkrivanje ratnih zločina, u saradnji sa Upravom granične policije i Policijskom stanicom Priboj uhapsili su na Graničnom prelazu Uvac državljanina Bosne i Hercegovine E. V. (56) za kojim je bila raspisana policijska potraga zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, navodi se u saopćenju MUP-a Republike Srbije.

Kako se navodi, on se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.


Edin Vranj uhapšen danas. Avaz

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Tužilaštvu za ratne zločine u Beogradu.

Podsjećamo, bivši visokopozicionirani službenik Federalne uprave policije Edin Vranj uhapšen je danas prilikom prelaska granice između BiH i Srbije.

- Šokiran sam, još ne mogu da vjerujem šta se dešava. Na sceni je neko silovanje, neki spin nekih centara u bezbjedonosnom aparatu Srbije koji to tako radi da je to prosto da ne povjerujete. Oni se oko mene vrte godinama, ali ja veze sa ratnim zločinima imam kao što imam sa Marsovcima. Situacija u kojoj se trenutno nalazim je vrlo ponižavajuća – kazao je ranije Vranj za portal "Avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.