BIHAMK

Zbog radova na tunelu Crnaja saobraćaj se odvija usporeno

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Ad. A.

Nastavljeni radovi u tunelu Crnaja

Foto: Arhiva


Pojačan intezitet saobraćaja, na pravcima koji sa juga zemlje vode ka unutrašnjosti. Apelujemo na sve vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica danas će se saobraćati naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj će u tunelu biti obustavljen.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18. septembra svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Donja Gradina i Velika Kladuša, a na graničnom prelazu Doljani na ulazu u našu zemlju.

Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Više o temi BIHAMK

VAŽNE INFORMACIJE
Upozorenje iz BIHAMK-a: Oprezno vozite

Više o:

BIHAMK Crnaja
NA VRH

Podijeli članak na