PREDSJEDNIŠTVO BIH

Komšićev kabinet negira: Nismo Đorđevića zvali "na kaficu"

Komšićev savjetnik Davor Vuletić ističe kako uopće niko nije komunicirao direktno sa ambasadorom, nego je pozvan službeno po svim protokolima, kako to praksa nalaže sa ambasadom

Željko Komšić. Arhiv

Piše: D. H.

13.9.2021

Iz Kabineta predsjedavajućeg predsjedništva BiH Željka Komšića negirali su navode srbijanskog ambasadora u BiH Aleksandra Đorđevića da je u Predsjedništvo pozvan "na kaficu", rekavši da su ga, prema svim protokolima, zvali na ozbiljan razgovor.

Komšićev savjetnik Davor Vuletić ističe kako uopće niko nije komunicirao direktno sa ambasadorom, nego je pozvan službeno po svim protokolima, kako to praksa nalaže sa ambasadom.

- Ambasador Srbije nije pozvan na kafiću i ćaskanje, niti je iko s njim toliko blizak da bi s njim pio kafu i ćaskao, nego je pozvan zbog ozbiljnih stvari koje se tiču dvije države. Ako mu nije jasno šta je uradio postupajući ovako, predlažemo mu da se konsultuje s nekim ko ima ozbiljno diplomatsko iskustvo, a ne sa kolegama iz BIA, navodi Vuletić.

Podsjećamo, ambasador Srbije u Bosni i Hercegovini Aleksandar Đorđević odbio je jutros doći na razgovor vezan za hapšenje Edina Vranje u Predsjedništvo BiH na poziv predsjedavajućeg Željka Komšića.

Đorđević je rekao da je to zato što u Komšićevom pozivu tema sastanka nije pominjana, već je pozvan da "prijeđe na kaficu'".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.