OBRAČUN NA TWITTERU

Žestok Bakirov odgovor Mektiću: Jesi li ti ikad čuo za ratne zločine u Prnjavoru 1992. godine?

Novinar Bakir Hadžiomerović na svom Twitter nalogu pozvao je na hapšenje Đorđevića, a u sve se umješao i Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH

Hadžiomerović i Mektić: Žestok okršaj. Avaz

Piše: Ad. A.

14.9.2021

Na društvenim mrežama vodi se snažna polemika nakon hapšenja Edina Vranja u Srbiji.

Zbog toga je član Predsjedništva Željko Komšić na razgovor pozvao ambasadora Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića, on je odbio doći.


Faksimil Hadžiomerovićevog tvita. Screenshot

Novinar Bakir Hadžiomerović na svom Twitter nalogu pozvao je na hapšenje Đorđevića, a u sve se umiješao i Dragan Mektić, bivši ministar sigurnosti BiH.

-Možda jeste radikalno, ali najadekvatnije rješenje je da sada bh. službe zvanično uhapse srbijanskog ambasadora. Đorđević je svakako ovdje na špijunskom zadatku rasturanja Bosne i Hercegovine. Na višedecenijsko nasilje zvaničnog Beograda mora se odgovoriti istom mjerom - napisao je Hadžiomerović.

Na to je Mektić uputio odgovor:


Mektićev odgovor i Hadžiomerovićeva argumentacija. Screenshot

-Svašta. Jesi li ti ikad čuo za Bečku konvenciju iz 1961.godine - napisao Dragan Mektić, napomenuvši da se ambasadori ne smiju hapsiti.

Hadžiomerović mu nije ostao dužan:

-Svašta! A jesi li ti ikad čuo za ratne zločine počinjene u Prnjavoru iz 1992. godine? Koliko mi je poznato, tamo si tada bio važna policijska ćivija... Nije ti ovo N1, pa da se*eš neselektivno. Poklopi se ušima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.