NA LICU MJESTA

Duge kolone vozila na Drive-in punktu na Vrbanji, čeka se i do 45 minuta

Idriz Karčić svakih sedam dana dovodi svoju suprugu, Mirsadu Karčić, na testiranje. Za ulazak na KCUS, na redovnu kontrolu, potreban je negativan test

S. Š.

Zbog svakodnevnog porasta broja zaraženih koronavirusom, Drive in punktovi bilježe veći broj testiranja. Na drive-in punktu Vrbanja kod Mosta Suade Dilberović jučer i danas bilježe se duge kolone vozila koji čekaju na brzi antigen test.

Jutros je, samo do 11 sati, evidentirano čak 72 vozila na drive-in testiranju, a u koloni se čeka i do 45 minuta. Zbog sve većeg broja zaražene djece u razredima, roditelji također dovode svoju djecu na testiranje. Čak i bez simptoma, više radi predostrožnosti kako su nam kazali.

Idriz Karčić svakih sedam dana dovodi svoju suprugu, Mirsadu Karčić, na testiranje. Za ulazak na KCUS, na redovnu kontrolu, potreban je negativan test.

- I supruga i ja smo vakcinisani i revakcinisani. Međutim, ona svakih sedam dana, kada ima redovne kontrole na odjeljenju za onkologiju na KCUS-u mora da se testira. Bez obzira što ima potvrdu o primljene obje doze vakcine - kazao nam je Karčić.

NA VRH

Podijeli članak na