BIHAMK

Obustavljen saobraćaj zbog radova u tunelu Čaklovići

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova

Ad. A.

Nastavljeni radovi u tunelu Čaklovići

Foto: Ilustracija


Kroz tunel Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (23-4:30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen, saopćili su iz BIHAMK-a.

Radovi se izvode i u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 6 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Povodom održavanja penjačkog festivala, “Drill and Chill Festival”, na lokaciji kanjona “Tijesno” (u blizini rafting slalom staze), do 18. septembra svakodnevno od 11 do 11:45 sati obustavlja se saobraćaj na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka i preusmjerava na alternativni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Vozače na svim dionicama savjetujemo da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putu.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

NA VRH

Podijeli članak na