SJEDNICE U 12 SATI

Skupštine RS i Srbije danas usvajaju propise o upotrebi srpskog jezika i ćirilice

Inicijativa o usvajanju Zakona potekla je od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

Ad. A. / Srna

Skupšina Srbije: Danas sjednica

Foto: RTS


Narodna skupština RS razmatrat će danas na posebnoj sjednici Prijedlog zakona o zaštiti, očuvanju i upotrebi jezika srpskog naroda i ćiriličnog pisma, po hitnom postupku.

Prijedlog ovog zakona jedina je tačka dnevnog reda 21. posebne sjednice zakazane za 12 sati, najavljeno je iz Narodne skupštine RS-a.

Inicijativa o usvajanju Zakona potekla je od člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Prijedlog predviđa širenje kruga subjekata koji su u obavezi da koriste ćirilično pismo, kao i stimulativne mjere koje su usmjerene na privatni sektor, odnosno olakšice za one koji se odluče da u svom radu i poslovanju koriste ćirilično pismo.

Prijedlog zakona o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma danas bi trebalo da usvoji i Skupština Srbije.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske, u susret posebnoj sjednici parlamenta, otvorena je i izložba najljepših ćiriličnih rukopisa.

NA VRH

Podijeli članak na