CRVENA OLOVKA

Dževad Poturak: Ne znam kako je trojka uspjela zaustaviti sve projekte koje je vodio Mario Nenadić

Dobili su sve servirano samo su trebali nastaviti raditi, ističe

E. T.

Dževad Poturak, zastupnik Saveza za bolju budućnost BiH (SBB) u Skupštini KS bio je gost ovosedmičnog izdanja "Crvene olovke".

U toku intervjua, Poturak je govorio o sjednici Skupštine KS održanoj u ponedjeljak, Vladi KS i njihovom radu, odnosu sa predsjednikom NiP-a Elmedinom Konakovićem, protestima "Pravda za Dženana i Davida", sportskoj karijeri....

Trojka je sve dobila servirano

Na pitanje urednice i voditeljice Helena Javor – Ibrahimbegović, zašto često ističe da ne zna kako je sarajevska trojka uspjela da zaustavi sve fantastične projekte koje je vodio bivši premijer Mario Nenadić, Poturak je istakao da ih je dočekalo sve gotovo i da su samo trebali nastaviti sa radom.

- Sama činjenica da je na Prvoj transferzali počelo da raste neko čudno bilje, počelo je novo drveće da raste, još malo moći ćemo trešnje da beremo. Sve je bilo otkočeno, odblokirano. Mario Nenadić je sa timom pravnika odblokirao kompletnu situaciju. Trojka je to dobila na stol servirano. Njihovo je bilo samo da dođu i nastave raditi. Na kraju krajeva i da poentiraju. Ali zašto su stali, ne znam – istakao je Poturak.

Protesti "Pravda za Dženana i Davida"

Proteklog vikenda, na 20. protestima „Pravda za Dženana i Davida“ koji su održani u Sarajevu, bio je i zastupnik Poturak zajedno sa potpredsjednikom SBB-a Admirom Čavkom. Kako ističe, on je od samog početka uz babu Muriza.

-Jedna velika tragedija, jedna velika nesreća. Žao mi je te porodice. Dženana nisam poznavao ali sam od mnogo ljudi čuo da je on bio stvarno jedna momčina. Stao sam uz porodicu Memić, i samo želim da dođu do istine- izjavio je Poturak.

Kraj sportske karijere

Kada je u pitanju njegova karijera kikboksera, Poturak ističe da će se najvjerovatnije ove godine penzionisati.

-Ja sam u proteklih nekoliko godina zabilježio jedan lijep niz pobjeda. Većinu tih pobjeda sam dobio nokautom. Mislim da bi ja ove godine trebao svoju borilačku priču privesti kraju. Ali evo, da vidimo još koji dan, ima raznih poziva gdje bih ja možda mogao nastupati – zaključuje Poturak.

Kompletan intervju pogledajte na Avaz TV.

NA VRH

Podijeli članak na