RIJEŠIO DILEMU

Ifet Feraget dao precizan odgovor na pitanje hoće li biti kandidat za Predsjedništvo BiH

Bilo bi pogubno da se počnem baviti politikom, a imamo ljude koji se bave politikom 30 godina a nemaju rezultate, kaže Feraget

E. T.

Feraget: Bilo bi pogubno da uđem u politiku

Foto: Screenshot / N1


Ifet Feraget, advokat porodica Memić i Dragičević, večeras je rekao da on nema namjeru da se ikada bavi politikom. 

- Nemam namjeru nikada se baviti politikom, a pogotovo izvlačiti korist iz ovih slučajeva i velike tragedije. Dakle, kažem vam, ja ne želim da špekuliram niti da ostavljam nešto nezavršeno, ja nisam ničiji kandidati i ne mogu biti kandidat nijedne političke stranke. Da obradujem onu gospodu oponente, ponavljam, neću se kandidirati i neću ući u politiku - kazao je Feraget u emisiji Pressing na N1. 

Kaže da je to vrlo jasna stvar. 

- Bilo bi pogubno da se počnem baviti politikom, a imamo ljude koji se bave politikom 30 godina a nemaju rezultate. I oni trebaju da se nastave baviti politikom, ali na potpuno drugačiji način. Nisam nikakav heroj, ja ne hapsim zlikovce niti ih mogu namlatiti. Oni koji me stvarno podržavaju, su mnogo sretniji da ostanem punomoćnik porodica Memić i Dragičević. Ja bih bio najsretniji da porodice Memić i Dragičević dobiju istinu o ubistvu njihovih sinova i da mogu početi živjeti normalniji život - kazao je, između ostalog, Feraget. 

NA VRH

Podijeli članak na