TRAGOM FACEBOOK APELA

Gračanlija nudio nagradu za informaciju o odbjegloj zmiji, javio se "Avazu": "Bez panike, našli smo pitona, bio je iza frižidera"

Terarijum je bio otvoren pa je izašao i sakrio se

Ad. A.

Jedan Facebook post jučer je izazvao mnoštvo reakcija na društvenim mrežama, kada je Haris Starčević, objavio da traga za svojim izgubljenim pitonom.

Naime, navikli smo da ljudi tragaju za svojim kućnim ljubimcima, to najčešće budu mačke i psi, ali Gračanlije su ostale u čudu kada su pročitali da Starčević traga za svojom zmijom te da za informaciju u njoj nudi čak i nagradu.

Tragom informacije stupili smo u kontakt sa Starčevićem koji je na privremenom radu u Njemačkoj.

Čim se javio na telefon Haris je za portal "Avaza" kazao: „Bez panike, piton je pronađen, bio je iza frižidera“.

  • Starčevićev Facebook apel nakon "bjekstva" zmije

    Starčevićev Facebook apel nakon "bjekstva" zmije

    Foto: Screenshot


- Moja djevojka koja se brine o zmijama dok sam odsutan pronašla je pitona iza frižidera. Terarijum je bio otvoren pa je izašao i sakrio se. Mislili smo da je izašao vani ali srećom nije. Radi se o bezopasnoj zmiji. Moja djeca se stalno igraju s njom. Ovaj piton kojeg smo tražili ima dvije godine i dug je oko 170 centimetara – kazao nam je Starčević.

On kaže da je ljubitelj zmija te da je prvu nabavio prije četiri godine.

- Baš iz Sarajeva je došla ta moja prva zmija. U jednom momentu sam ih imao 11 u stanu. Ali, sada sam zauzet, radim u Njemačkoj pa su ostale samo dvije u stanu. Kada sam objavio post bilo je raznih komentara, znate kakav je naš narod. Bilo je odmah pojest će nečije dijete, a radi se o zmiji koja jedva može i miša da pojede. Moja djeca se stalno igraju sa tim pitonom i stvarno je bezopasan, evo poslat ću Vam fotografije pa vidite – zaključio je Starčević.

Više o temi Gračanica

Više o:

Gračanica Piton
NA VRH

Podijeli članak na