SAOPĆENJE

Inicijativa “Moja adresa Srebrenica“: Isključen Salko Tursunović

Moja adresa Srebrenica poziva Salku Tursunovića da podnese ostavku na poziciju predsjednika SO, jer na tu poziciju nije imenovan na prijedlog ovog kluba i nema podršku niti jednog odbornika Bošnjaka u obnašanju te funkcije

Tursunović: Isključen iz Inicijative. Arhiv

Piše: S. Sm.

17.9.2021

Novoizabrani Predsjednik Skupštine općine (SO) Srebrenica Salko Tursunović, član Stranke za BiH, a na prijedlog njegove stranke, isključen je iz Inicijative „Moja adresa Srebrenica i Klub odbornika bošnjačke koalicije - saopćeno je iz Inicijative „Moja adresa Srebrenica.

- Klub odbornika koalicije „Moja adresa: Srebrenica i DF nastavlja podržavati bošnjačke funkcionere koji su imenovani na prijedlog ovog kluba te će se zalagati za ostvarivanje prava Bošnjaka kroz kolektivno, zajedničko djelovanje odbornika Bošnjaka, a nikako putem pojedinačnog monopola preuzimanjem političkih ovlaštenja- stoji u saopćenju.


Nema podršku

Stoga, pozivaju Salku Tursunovića da podnese ostavku na poziciju predsjednika SO, jer na tu poziciju nije imenovan na prijedlog ovog kluba i nema podršku niti jednog odbornika Bošnjaka u obnašanju te funkcije.

„Moja adresa Srebrenica“, kolege odbornike iz srpskih stranaka podsjećaju da su jednonacionalnim preglasavanjem politički kidnapovali glas i političku artikulaciju volje predstavnika srebreničkih Bošnjaka čime su doprinijeli urušavanju temeljnih normi demokratskog društva, načela jednakosti i ravnopravnosti, u našoj lokalnoj zajednici.


Tri zaključke

Nakon smjene Ćamila Durakovića sa pozicije predsjednika Skupštine opštine Srebrenica, inicijativa "Moja adersa: Srebrenica" je jučer u popodnevnim satima održala vanredni sastanak na kojem je donijela tri zaključka.

- Na prijedlog Stranke za BiH (čiji je član Salko Tursunović), Klub odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" isključuje Salku Tursunovića iz ovog kluba.

- Salko Tursunović nema podršku Kluba odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i DF-a u Skupštini opštine Srebrenica.

- Klub odbornika koalicije "Moja adresa: Srebrenica" i DF nastavlja podržavati bošnjačke funkcionere koji su imenovani na prijedlog ovog kluba.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.