GARANT STABILNOSTI

Podžić s komandantom EUFOR-a razgovarao o zajedničkoj vojnoj vježbi

Ministar odbrane Podžić je istakao značaj ove vježbe za našu zemlju, sa posebnim aspektom na razmjenu znanja, vještina i interoperabilnosti snaga OS BiH sa snagama EUFOR-a

Sa sastanka. Ministarstvo odbrane BiH

Ad. A.

17.9.2021

Ministar odbrane Bosne i Hercegovine Sifet Podžić primio je komandanta EUFOR-a u BiH, general-majora Alexandera Platzera 17. septembra 2021. godine u radnu posjetu povodom održavanja vježbe „Quick response 21“.

Komandant EUFOR-a u BiH general-major Alexander Platzer je Ministra Podžića i njegovu delegaciju informisao o najvažnijim stavkama u vezi nadolazeće vježbe, kao što su scenarij same vježbe, zemlje učesnice i broj trupa. Osim toga, istaknuto je da je cilj vježbe pokazati da su OS BiH i snage EUFOR-a spremne reagovati na sve vrste prirodnih nesreća i pomoći civilnim strukturama u takvim situacijama.

Ministar odbrane  Podžić je istakao značaj ove vježbe za našu zemlju, sa posebnim aspektom na razmjenu znanja, vještina i interoperabilnosti snaga OS BiH sa snagama EUFOR-a.

Podžić je naglasio da su sigurnosne i prirodne prijetnje izazovi na kojima se konstantno mora raditi zbog sigurnosti svojih građana.

Na kraju, obje strane su se složile da su Oružane snage BiH i EUFOR garant sigurnog i stabilnog okruženja. Podsjećamo, ceremonija otvaranja vježbe “Quick response 21” je 25. septembra 2021. godine u kampu Butmir, dok će se vježba realizirati od 27. do 30. septembra 2021. godine.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.