ŠOKANTNO / PRVI DIO

Osman Mehmedagić tajno snimao svoj razgovor sa državnom tužiteljicom Tadić i njenom kolegicom, prijeti i pokušava da kompromitira Čavku

U mailu koji je došao na adresu Avazovog portala navodi se da je Mehmedagić preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio kancelariju glavne tužiteljice

Piše: Avaz.ba

17.9.2021

Na adresu portala Avaz.ba danas je stigao mail u kojem su priloženi audiosnimci razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH sa Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković. U mailu se navodi da iza njega stoje pošteni i potlačeni uposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH).

Ovaj mail je poslan i na adresu ostalih medija u BiH.

U mailu se navodi, između ostalog, da generalni direktor OSA-e Osman Mehmedagić Osmica, zloupotrebljavajući resurse službe, već duže vrijeme nezakonito prati i prisluškuje glavnu državnu tužiteljicu Gordanu Tadić.

Navodi se da je preko svojih odanih kadrova u službi nezakonito ozvučio kancelariju glavne tužiteljice. Kao dokaz tome, medijima su poslali snimke na kojima se čuje razgovor Mehmedagića, glavne tužiteljice Tadić i njene zamjenice Ozrenke Nešković. Mehmedagić je prema tvrdnjama autora pisma iz OSA-e tražio da mu se ovaj snimak lično dostavi a potom odmah uništi iz razloga što se i on pojavljuje na navedenom snimku.

Prema ovom snimku, koji je očigledno ranije nastao, jer se govori o Mehmedagićevoj prvoj problematičnoj diplomi, a ne onoj falsificiranoj na Američkom univerzitetu, zbog koje je bio određen pritvor vlasniku tog univerziteta Denisu Prciću i gdje su već pronađene potrgane stanice i nalijepljene nove kako bi pokušali pokazati kako je Mehmedagić diplomirao na Američkom univerzitetu.

- Kriminalci kada se nađu u pritvoru jedva čekaju da dođu do Suda, jer tu onda sve lako riješe  - kaže, između ostalog, Mehmedagić u snimljenom razgovoru.

Objavljujemo prvi, od dva dijela snimljenog razgovora. Drugi dio objavit ćemo naknadno. 

Poslušajte kompletan snimak prvog dijela razgovora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.