SAOPĆENJE

Reakcija iz OSA-e: Neka se provjeri ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine

Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak, stoji u saopćenju

Osman Mehmedagić. Agencije

A. Ka.

17.9.2021

Nakon što je na adresu portala Avaz.ba danas stigao mail u kojem su priloženi audiosnimci razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH sa Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković, oglasili su se iz OSA-e.

Podsjetimo, u mailu se navodi da iza njega stoje pošteni i potlačeni uposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH).

Saopćenje OSA-e prenosimo u cijelosti:

- Povodom objave u pojedinim medijima da je generalni direktor Obavještajno-sigurnosne agencije/ Bezbjednosno-sigurnosne agencije BiH Osman Mehmedagić tajno snimao sastanak sa tužiteljicom Tužilaštva BiH, šaljemo vam saopćenje iz OSA/OBA BiH.

Kao i mnogo puta do sada kada je u pitanju Obavještajno-sigurnosna agencija/Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH, radi se o neosnovanom napadu na OSA/OBA BiH i njenog generalnog direktora Osmana Mehmedagića.

Pozivamo sve relevantne institucije u ovom slučaju da izvrše provjeru ko je snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i razgovor između osoba koje imaju pristup tajnim podacima.

Vještačenjem snimka vrlo jednostavno se može utvrditi ko je osoba koja je nezakonito snimala sastanak koji je održan u zvaničnim prostorijama Tužilaštva BiH. OSA/OBA BiH i njen direktor Osman Mehmedagić nikada nisu zloupotrijebili resurse Agencije za bilo koju ličnu svrhu što će se dokazati i u ovom slučaju pokušaja diskreditacije jedne od najvažnijih državnih institucija.

Još jednom pozivamo sve relevantne institucije, kako domaće tako i međunarodne, isključujući Tužilaštvo BiH, da provjere i ustanove ko je neovlašteno snimao zvanični sastanak u Tužilaštvu BiH čiji je domaćin bila glavna tužiteljica Gordana Tadić.

Još jednom ističemo, OSA/OBA BiH i njen generalni direktor nisu učestvovali u ovom očiglednom nezakonitom djelu – stoji u saopćenju OSA-e.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.