NEGDJE JE I OBUSTAVLJEN

Zbog jakih pljuskova otežan je saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke

N. Aj.

Apeluje se na vozače da budu oprezni

Foto: Ilustracija


Zbog povremeno jakih pljuskova i veće količine vode koja se zadržava na kolovozu, otežan je saobraćaj na većini putnih pravaca u BiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. 

- Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila - piše na stranici BIHAMK-a.

Kako se navodi, na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, a, zbog sanacionih radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok je u noćnim satima (od 23 do 4.30 sati) saobraćaj u tunelu obustavljen.

- Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava - navodi se na stranici BIHAMK-a.

Sanacioni radovi izvode se u mjestu Donja Golubinja na dionici Zenica-Žepče, zbog čega tokom dana dolazi do usporenog saobraćaja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima povremeno dolazi do pojačanog prometa vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Više o temi BIHAMK

Više o:

BIHAMK Putevi BiH
NA VRH

Podijeli članak na