REAKCIJE

Crnadak: Nastup Željke Cvijanović bio je kočijaški

Nije normalno da predsjednik Republike tračari, kaže Crnadak

Crnadak osudio verbalne napade na Stanivukovića. Avaz

Ad. A. / Srpskainfo

18.9.2021

Potpredsjednik PDP Igor Crnadak rekao je da je način na koji je predsjednica RS Željka Cvijanović, na stranačkom skupu SNSD-a u Česmi, govorila o gradonačelniku Banje Luke bio ispod elementarnog dostojanstva, nekulturan i uvrjedljiv za svakog čovjeka u Banjoj Luci i RS, bez obzira na političko opredjeljenje.

Crnadak kaže da je nesporno da Cvijanović ima pravo na politički stav, ali da nikada ne smije zaboraviti da treba da bude predsjednik svih građana i ne smije sebi dozvoliti da ponižava funkciju koju obavlja, da govori u afektu i nekontrolisano vrijeđa političke protivnike.

– Nastup Željke Cvijanović je bio kočijaški, neprikladan čak i za kafanske rasprave i predstavlja omalovažavanje predsjednika RS, kao jedne od naših najvažnijih institucija. Nije normalno da predsjednik Republike tračari, prepričava događaje iz crkve i sa raznih okupljanja, te da u javnom prostoru nastupa sa toliko mržnje i bijesa – kaže Crnadak.

On ističe da postoji mnogo tema o kojima narod Republike Srpske očekuje da čuje stav predsjednika, umjesto nepristojnih i provincijalnih naklapanja kakve smo slušali u Česmi.

– Kao prvo, gospođa Cvijanović je lično obećala da će biti objavljen spisak svih javnih nabavki za vrijeme pandemije virusa korona, sa preciznim podacima o tome koje su firme dobile poslove, šta su bili predmeti nabavki i koji iznosi su isplaćeni. Zašto javnost o ovome još uvijek nema informacije i zašto gospođa Cvijanović nije ispunila obećanje? Šta se krije od javnosti? Ko se želi zaštititi i ko je najviše profitirao? – pita Crnadak.

Crnadak pita i ko je zaradio milione dok su građani bili zaključani u kućama, a kompletna privreda bila ugašena? Da li je normalno da porodica savjetnika u Dodikovom kabinetu profitira milione maraka na nabavci medicinske opreme dok traje vanredno stanje?

– Požurite predsjednice, dajte narodu odgovore na ova pitanja, predugo čekamo – ističe Crnadak.

Podsjećamo da je gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković danas objavio snimak iz Česme u kojem ga predsjednica RS Željka Cvijanović, između ostalog, naziva “balavcem, dečkom koji nema pojma i nesređenim stvorenjem, piše Srpskainfo.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.