PRIJETNJA PO ŽIVOT

Glavna tužiteljica Tadić o audiosnimcima: Sadržaj je autentičan, prate me i uhode već pet godina

Upozorena sam iz visokih obavještajnih krugova u BiH, da su već neko vrijeme moji radni i privatni prostor kao i vozila koja ja koristim (i službena i privatna) , ozvučena, kaže Tadić

Tadić: Ugrožen joj život. Avaz

Piše: Ad. A.

18.9.2021

Nakon što je portal „Avaza“ objavio audio snimke razgovora Osmana Mehmedagića, direktora OSA-e BiH sa Gordanom Tadić, glavnom državnom tužiteljicom i njenom zamjenicom Ozrenkom Nešković, a koji su putem maila poslali, kako je navedeno pošteni i potlačeni uposlenici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA BiH), glavna Državna tužiteljica je u odgovoru na pitanja koja joj je postavila Face TV, kazala svoja saznanja o tom audio materijalu.


Izložena protuzakonitom praćenju i prisluškivanju

- Mogu samo samo potvrditi da je konverzacija autentična. Naime, nije prvi put da sam lično izložena protuzakonitom praćenju i prisluškivanju i to meni nije ništa novo. Kao što znate, također se pojavio i autentičan transkript razgovora između bivše potpredsjednice VSTV-a Ružice Jukić i mene, potom, novinar Avdo Avdoć me je snimao u vlastitom domu u Živinicama te je i taj snimak „kružio“ po određenim suspektnim krugovima pa je sasvim slučajno taj snimak došao i do mene. 

Također, fizičkom uhođenju su bili izloženi članovi moje uže obitelji, a što je i objavljeno u medijima. Nedavno, se ispred mog porodičnog doma u Živinicama slikao Jasmin Mulahusić, a koji Vam je dovoljno poznat. Upozorena sam iz visokih obavještajnih krugova u BiH, da su već neko vrijeme moji radni i privatni prostor kao i vozila koja ja koristim (i službena i privatna) , ozvučena , a o čemu sam upoznala uposlenike koji koriste radni prostor kao i članove policijskog obezbjeđenja .Veliki pozdrav, dobro zdravlje i nadam se skorom viđenju. 

P.S. O svemu su obaviješteni i članovi međunarodne zajednice – napisala je Tadić u svom odgovoru Face TV.


Avdo Avdić bio ozvučen

„Znate li ko je objavio snimak“?, pitali su novinari Face.

- Ne znam ništa o tome, kao što ne znam ni za sve ove ranije snimke za koje se nikada ranije nije utvrdilo odakle dolaze. Jedino znam da je snimak iz moje kuće snimio, i po Sarajevu nosao , Vaš kolega Avdo Avdić koji je bio ozvučen. Dakle, ja znam pouzdano da mene, od prvog dana protuzakonito prate, uhode i nadziru. I to traje pet godina – odgovorila je Tadić.

- Možemo li objaviti ovo da ste mi potvrdili autentičnost snimka , te da Vas prate – pitaju novinari.

- Naravno, možete iskoristiti sve što se uklapa u Vaš urednički koncept. Ja Vam potvrđujem autentičnost razgovora i njegovog sadržaja. O snimku ne znam ništa. To je bilo 2019. godinje. Nisam podlegla pritiscima vezano za rad na tom predmetu. Sve ostalo znate. Pozdrav – zaključila je Tadić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.